Solsorten i mit våben

af

(Paperback)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Solsorten i mit våben er en roman om en tid og et sted: Rødovre i 70'erne og 80'erne. En kærlig-kritisk skuen tilbage på forstadsmiljøet og en finkæmning af området for sansede detaljer og fundne følelser. Rødovre fortroliggjort. 

En del af romanen foregår i en nutid, hvor en voksen fortæller tager afsked med sin døende mor i barndomshjemmet. Og således afsked med barndommen som vi møder i forskellige nedslag: den første forelskelse, sommerhusferierne, bøllerne, kammeraterne, den Arne Jacobsenske skole, fluorskylning, Rødovre Centrum, Legolege, Vestvolden. 

Udkom første gang i 1999 på forlaget Rosinante.

Anmelderne skrev bl.a.:

“Det er hverdagsrealisme, når den er bedst.” 
Nordjyske Stiftstidende 

“(…) En usædvanlig tiltalende og indsigtsfuld bog om barnealderen. (...) Solsorten i mit våben er en beskeden og uanseelig bog. Den gør intet postyr af sig selv og står uden for alle litterære moderetninger.” 
Fyens Stiftstidende 

“Det handler om alt det, alle vores barn- og ungdomme handler om, og som vi tærer på resten af livet, men det gør det på en ny og original, levende og sanddru måde, og det er det, der er en kunst.” 
Weekendavisen 

"Det lykkes faktisk Boris Boll-Johansen at skrive det dagligsprog, andre taler, op til knitrende litterær kvalitet.” 
Jyllands-Posten 

Solsorten i mit våben (…) fremskriver det sære i det ordinære, det fascinerende i det kedsommelige, det hemmelighedsfulde i det trivielle (…)” 
Information 

“Veloplagt og charmerende generationsroman.”   
Politiken 

“En fin og indfølt roman fuld af underfundig humor og varme.”  
Det fri Aktuelt 

“Siden Dan Turell skrev sit skelsættende generationsportræt Vangede billeder i 1975, har jeg længtes efter et tilsvarende projekt omkring den generation, der kom til verden midt i 1960’erne. Det ønske har Boris Boll-Johansen hermed indfriet.” 
Vejle Amts Folkeblad 

“Man får lyst til bare at fylde op med brudstykker af disse eminent citérbare sider og lade enhver, der kan læse, selv få syn for sagn.” 
Litteraturmagasinet Graf

  • Sideantal
   140
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   2
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Klørkonge.dk
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Paperback
  • ISBN/EAN
   9788797036020 / 9788797036020

Varen blev lagt i din kurv