Beskrivelse

** Arnold Busck Anbefaler marts 2017 **

Forlaget skriver:

1787. På slavefregatten Haabet bryder et blodigt oprør ud blandt de sorte i lastrummet. Under dæk er to kvinder i de desperate menneskers vold: kaptajnens og den nygifte skibslæges unge hustruer. Inden slaveoprøret brutalt slås ned, har det ændret en række menneskeskæbner for altid.

HAABET er en grum beretning fra en tid da Danmark skabte ny velstand på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Et kapitel i rigets historie som i mange år blev fejet ind under gulvtæppet, er her blevet til en fortælling om kynisk udnyttelse og ufattelig ondskab, men også om kærlighed og overlevelse under umulige vilkår.

 

  • Sideantal
   415
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   2
  • Forlag
   Lindhardt og Ringhof
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788711558324 / 9788711558324

Om forfatteren

Mich Vraa

Mich Vraa er dansk journalist, forfatter og litterær oversætter af nogle af tidens største engelske og amerikanske forfattere. Mich Vraa har blandt andet oversat værker af Garth Risk Hallberg, Jonathan Franzen, John Williams og Anthony Doerr. Også populære bestsellerforfattere som Elmore Leonard...

Se forfatterprofil

Anmeldelser

Arnold Busck Lyngby Storcenter
25/02-2017 - 10:20
Fantastisk bog!
Hvis du er en af dem der godt kan lide realistiske/historiske bøger, så som Havets katedral af Ildefonso Falcones, så vil dette være en fantasitsk bog for dig. Den er lidt barsk at læse, men i betragning af emnet og tiden er den virkelig god.

Den er skrevet i brevform og igennem bogen følger...
Arnold Busck Lyngby Storcenter
03/03-2017 - 10:06
Interessant og tankevækkende bog
Haabet er til dig som elsker en velskrevet, og bemærkelsesværdig bog. Jo længere du kommer ind i bogen, jo mere grebet bliver du af de velskrene og tildels barske beskrivelser af livet fra 1787-1825. 
 
Mich Vraa forstår at male billeder af en bred række af personer, på en så god en m...
Arnold Busck Lyngby Storcenter
04/03-2017 - 11:37
En barsk bog
 
 
Haabet er en barsk oplevelse at læse.
 
Forfatteren Mich Vraa forstår at lave beskrivelser, så man føler at man er med på slavefregatten Haabet. Man kan høre de fortvivlede råb, mærke den ulidelige hede og samtidig rammes man af forfærdelse over at slavehandlerne er danske
...
Arnold Busck Lyngby Storcenter
04/03-2017 - 08:40
Spændende historie fortælling
Haabet er en hård og alvorlig historie, som mange danskere nok ikke kender så meget til, mem ikke desto mindre en del af vores Danmarks historie.
Bogen kan godt virke lidt forvirrende i starten, da den springer i tiden, men når man først er kommet i gang er den utrolig fangende og fantastisk vel...
Arnold Busck Lyngby Storcenter
05/03-2017 - 21:16
En historisk roman du aldrig glemmer
Mich Vraa har med HAABET ikke blot skildret en historisk begivenhed, men har blotlagt et stykke af Danmarks historie der nemt kunne være henfaldet – nemlig Danmarks del i negerslaveriet omkring 1700-tallet.
HAABET er en meget fin historisk roman, der i brevform fortæller historien om forsk...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv