Beskrivelse

Forlaget skriver: I Historien om Asta følger vi Asta, hvis navn betyder kærlighed på islandsk, og netop kærligheden kommer til at skabe ravage gennem Astas liv.

I starten af romanen møder vi Astas forældre, Helga og Sigvaldi, som forelsker sig hovedkulds i hinanden. Deres kærlighed er stormfuld og de har et brusende og lidenskabeligt sexliv. Helga er lidt af en femme fatale, hun er umådelig smuk og driver mændene til vanvid og en dag forlader hun pludselig manden og sine to små piger. Sigvaldi lammes af Helgas svigt og formår ikke at tage sig af sine to døtre, så Asta ender i pleje hos en varm og godhjertet kvinde. Men da hun brækker næsen på skolens mest populære fyr, sendes hun på sommerophold på vestlandet hvor hun møder Josef med de smukke øjne, og han bliver starten på Astas omtumlede kærlighedsliv.

Historien fortælles dels set med Sigvaldis øjne og dels gennem de breve Asta skriver. Helga går i hundene og Sigvaldi falder ned fra en stige og mens han ligger på fortovet passerer hans liv revy.

Er det virkelig nødvendigt at falde ned fra en stige og slå sig halvt fordærvet for at finde ud af hvad der er det vigtige i tilværelsen?

»Bogen er usædvanligt velskrevet, teksten flyder smukt og læseren fortrylles. Karaktererne er godt konstrueret; det er et fængslende portræt af komplekse karakterer, som vinder alles hjerter. Det er let at forsvinde i Astas verden – en virkelig, vanskelig, lykkelig og skrøbelig verden. Alt i alt er det en fremragende bog som griber læseren indtil sidste side, teksten i sig selv er smuk og bevæger sig ubesværet over siderne, fortællestilen er underholdende og levende og plottet er fascinerende.« – RÚV

  • Sideantal
   460
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Batzer & Co. Roskilde Bogcafé
  • Originalsprog
   Islandsk, Old- og Gammel-norsk [Norrønt sprog]
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788793209602 / 9788793209602

Om forfatteren

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson er en succesfuld islandsk forfatter. Han indledte sit forfatterskab i 1988, da han udsendte sin første digtsamling. I Danmark er Jón Kalman Stefánsson hovedsageligt kendt for sine romaner heriblandt "Himmerige og helvede", "Englenes sorg", "Sommerlys...

Se forfatterprofil

Varen blev lagt i din kurv