Holst,hanne-vibeke, knud, den store (Indbundet)

af

Pris

299,95 kr.

Beskrivelse

En råkold aprildag 1936 fødes en dreng i et indremissionsk landarbejderhjem i Vendsyssel. Knuds forældre er nøjsomme, hårdtarbejdende mennesker, og Knud ved hurtigt, at han vil noget andet og mere. Han har store drømme: Han vil være digter og berømt, han vil tjene mange penge - og det lykkes. Han bliver en af 1960’ernes mest anerkendte digtere, og han får sin store kærlighed, politimesterens livskraftige og lattermilde datter Bu. De bosætter sig i Løkken, en lille by ved havet, og får tre døtre.
 
Men fortidens dæmoner kan underløbe selv den største lykke. Da Knud har erobret alt det, han drømte om, må han kæmpe desperat for ikke at miste sig selv og sætte alt over styr.
 
Knud, den Store er Hanne-Vibeke Holsts bevægende fortælling om hendes egen far, forfatteren Knud Holst. Det er også et portræt af Danmark fra en meget nær fortid og en roman om en betydningsfuld generation. En stærk historie om et halvt århundrede og et helt liv.  
 
Pressen skrev:
 
"Hun skriver mageløst, Hanne-Vibeke Holst. Maler situationer og mennesker op så krystalklart, at de godt 500 sider hurtigt udvikler sig til en page-turner af en historiebog."
- * * * * * * Anne Mette Busch, Nordjyske Stiftstidende
 
"Stor, stærk og gribende. Hanne-Vibeke Holst har aldrig været bedre."
- * * * * * Søren Kassebeer, Berlingske
 
"Romanen om Knud har alt det, en succesroman kræver af kærlighed, brand, utroskab, ambition, lykke og ulykke. Men den har også mere, en personlig investering, som succesromaner af denne slags sjældent har. Historien om Knud, den store, som blev Knud, den lille, er en smertelig historie."
- * * * * Bjørn Bredal, Politiken
 
"Beskrivelsen af en stor kærligheds forlis er mesterlig, smuk og grum. Hanne-Vibeke Holst har aldrig skrevet bedre end i denne bog."
- Marie Louise Kjølbye, Information
 
"Hanne-Vibeke Holst er nådeløs i sin detaljerede afdækning af elendigheden."
- Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

  • Sideantal
   577
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   4
  • Forlag
   Gyldendal
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788702153958 / 9788702153958

Video

Om forfatteren

Hanne-Vibeke Holst

Hanne-Vibeke Holst er forfatter til bøger som "Kongemordet", "Dronningeofret", Louise-trilogien og senest "Som pesten". Hun er datter af forfatterparret Knud og Kirsten Holst, er opvokset i den nordjyske by Løkken og blev student fra Brøderslev Gymnasium i 1977. Som...

Se forfatterprofil

Varen blev lagt i din kurv