Kokken der holdt op med at rødme

af

(Hæftet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Mesterkokken Magne Oldenberg har ønsket at få en michelinstjerne, siden han var dreng.

Men der er langt igen.

Magne Oldenberg arbejder i skyggen af sin far på dennes bedagede franske restaurant. Mødet med Madeleine, en dygtig og socialt ambitiøs kvinde fra Gl. Rye, åbner hans liv, og Magne hooker op med investoren Carsten. Nu skal de have den michelinstjerne, koste hvad det vil.

Kokken der holdt op med at rødme handler om de omkostninger, som følger med succes. Fortællingen foregår i de øvre lag af den københavnske restaurantscene, et miljø, som Martin Kongstad både har researchet grundigt og kender indgående fra sine mange år som madanmelder.

Bogen giver et sjældent indblik i livet som stjernekok og er spækket med avancerede retter, nedrige skideballer, rutineret druk, societyliv og poetiske madåbenbaringer. Under ekstravagancen og de uendelige gentagelser i køkkenet ligger historier om ikke at elske sin egen far, og om at måtte give afkald på kærlighed i karrierens navn.  

Martin Kongstad (f. 1963), opvokset på Østerbro i København. Debuterede som skønlitterær forfatter i 2009 med Han danser på sin søns grav, som han modtog Debutantprisen for. I 2013 udkom Fryser jeg.

    • Sideantal
      432
    • Udgivelsesår
    • Udgave
      1
    • Oplag
      2
    • Forlag
      Politikens Forlag
    • Originalsprog
      Dansk
    • Sprog
      Dansk
    • Indbinding
      Hæftet
    • ISBN/EAN
      9788740036893 / 9788740036893

Om forfatteren

Martin Kongstad

Martin Kongstad begyndte at skrive i 1980’erne som musikjournalist ved magasinet Gaffa. Siden blev han ved ungdomsbladene Chili og Mix, hvor han særligt markerede sig med brevkassen Martins mikrofon og Sex-Lex; et lexicon om sex for unge. I 1992 blev han tilknyttet det nystartede magasin...

Se forfatterprofil

Varen blev lagt i din kurv