Saturns ringe (Hæftet)

af

LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: En rejseskildring af en helt særlig slags. En uophørlig blanding af fiktion, selvbiografi og historie. En rejse til fods gennem det engelske grevskab Suffolk - et tyndt befolket stribe land langs den engelske østkyst - men samtidig en opdagelsesrejse gennem Englands imperiale fortid.

I august - en måned der siden tidernes morgen skal have været under indflydelse af Saturn - vandrer Sebald gennem det violette hedelandskab. Han besøger forfaldne landslotte, taler med gamle godsejere og kommer på sin vej igen og igen på sporet af højst underfundige og sælsomme historier.

Saturns ringe transporterer læseren vidt omkring og gennem mange tider. Forfatteren fortæller om de victorianske slottes storhedstid, beretter om rovdriften på Congo bevidnet af Joseph Conrad, sporer den europæiske silkehandel tilbage til Kina. Sebald følger også i fodsporene på den ødelæggelse som mennesket har bragt over sig selv. Klart og præcist fører han protokol over de stille katastrofer, som menneskets voldsomme indgriben har forrettet i disse afsidesliggende egne. I sidste instans forvandler fodrejsen sig til en rejse gennem kulturens og naturens forfaldshistorie.

W.G. Sebald (1944-2001) var krigsbarn, født i Bayern. Efter studier i Schweiz og England valgte Sebald at bosætte sig fast i England, hvor han underviste i sprog og litteratur ved universitetet i Norwich. Fra 1990 begyndte hans bøger at udkomme på såvel tysk som engelsk. Ved sin død (i en trafikulykke) som 57-årig blev han af mange betragtet som en mulig kandidat til nobelprisen i litteratur.

På dansk er hidtil udgivet De udvandrede (1995) og Austerlitz (2003). Saturns ringe efterfølges af endnu et mesterværk af W.G. Sebald på dansk: HøjdeSkræk (Schwindel, Gefühle).

  • Sideantal
   301
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   2
  • Forlag
   Tiderne Skifter
  • Originalsprog
   Tysk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788779734876 / 9788779734876

Anmeldelser

Bogmagasinet
18/01-2013 - 13:13
Sælsom fodrejse
W.G. Sebalds Saturns ringe er ikke nem at genrebestemme. Det er en sælsom blanding af essay, rejseskildring, fiktion og selvbiografi, tilsat historiske anekdoter om Joseph Conrads barndom, silkefremstillingens historie og de engelske herregårdes forfald. Blandt andet.
Fortællingen følger Sebalds...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv