Skyggedanseren HFT

af

(Hæftet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 5-10 hverdage

Beskrivelse

KURDISTAN, 1994. Bedsteforældrene Gawhar og Darwésh kæmper for at give Frmesk livsglæden tilbage. Gawhar søger tilflugt i sin tro og sender Frmesk til koranundervisning i byens Store Moské, hvor Frmesks onkel Muhammad er imam, uden at ane, hvad der venter hende. Morfaren tager kampen op mod kvindeundertrykkelsen, åbner en hamam kun for kvinder og håber, at det hjertevarme frirum kan bringe lyset tilbage i Frmesks liv.

DANMARK, 2007. Frmesk holder sig for sig selv på universitetet. Selvom hun nødig vil udløse farens vrede, trodser hun ham ved at gå uden tørklæde og skrive kritiske artikler om kvinders rettigheder. Hjemme fører hun hus og passer sine søskende, mens moren tilbringer dagen på sofaen med mellemøstlige tv-serier. Forældrene er skilt, men faren kommer dagligt i hjemmet og fører hårdhændet justits med familien. Ifølge ham er digte skrevet af kvinder vulgære, og da han opdager, at Frmesk i smug skriver digte for at bearbejde sine dybe ar på sjælen, eskalerer volden. Hun ser ingen anden udvej end at søge friheden i endnu et fremmed land.

SKYGGEDANSEREN er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord.

Sara Omar er vinder af De Gyldne Laurbær 2019.
Yderligere har hun vundet Læsernes bogpris 2018 for Dødevaskeren og er blevet tildelt Ekstra Bladets hæderpris ’Årets Victor’, der siden 1980 er blevet givet til en journalist, forfatter, fotograf eller tegner, hvis virke i særlig grad lever op til den kritiske journalistik avisen står for. 
Ligeledes var hun shortlistet til BogForums Debutantpris 2018, og i 2019 modtog hun Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris såvel som Menneskerettighedsprisen.
  • Sideantal
   416
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   3
  • Forlag
   Politikens Forlag
  • Originalsprog
   dan
  • Sprog
   dan
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788740052312 / 9788740052312

Om forfatteren

Sara Omar

Sara Omar er dansk-kurdisk forfatter, der debuterede med den stærke og vedkommende "Dødevaskeren" i 2017. Sara Omar har boet i Danmark siden 2001, og hun er født og opvokset i Kurdistan, men måtte flygte fra landet i slutningen af 1990’erne på grund af krig. ...

Se forfatterprofil

Anmeldelser

Ole K. Ersgaard
25/01-2020 - 06:54
Skyggedanseren: Køb den. Læs den. Det fortjener den!
 
En livsglad muslimsk pige ændrer personlighed. Hun har tidligere været livsglad, nysgerrig og  foretagsom, men ændrer sig til det modsatte i løbet af kort tid. Hun spiser næsten intet.
Og hvorfor mon?
Det er skrappe sager, der bliver rullet op.
Hovedpersonen er (i 1994)  en m...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv