Beskrivelse

Hanne-Vibeke Holst har med sin nye bog Som pesten skabt en stor og højdramatisk spændingsroman om mennesket på kanten katastrofen.

Den danske læge Karoline Branner er kun lige tiltrådt sin nye stilling som koordinator i WHO´s afdeling på epidemier og pandemier i Geneve, før en dødelig influenza bryder ud. Karoline kastes ud i et krævende arbejde i forsøget på at stoppe sygdommens rædselsvækkende fremmarch.

Det varer dog ikke længe, før det står klart for Karoline, at det ikke kun er sygdommen, hun er oppe imod. Det viser sig, at hun også må kæmpe mod stærke politiske og økonomiske interesser med deres helt egen agenda.

Hanne-Vibeke Holst kredser i Som pesten om skræmmende aktuelle spørgsmål, og bogen stiller skarpt på menneskets moralske og etiske handlemønstre. Hvad vil vi stille op, hvis vi trues af en pandemisk sygdom, der risikerer at slå millioner af mennesker ihjel? Hvordan vil vi reagerer, hvis vores sundhedssystem bryder sammen, og der ikke er vacciner nok til alle? Hvem vil få, og hvem vil ikke?

Som pesten er en medrivende og nervepirrende spændingsroman om et at de værst tænkelige mareridt i vor moderne tid. Er vi i stand til at træffe de rigtige beslutninger, hvis og når katastrofen kommer? Og hvem bestemmer egentligt, hvad der er rigtigt og forkert?

  • Sideantal
   685
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   2
  • Forlag
   Gyldendal
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788702204612 / 9788702204612

Om forfatteren

Hanne-Vibeke Holst

Hanne-Vibeke Holst er forfatter til bøger som "Kongemordet", "Dronningeofret", Louise-trilogien og senest "Som pesten". Hun er datter af forfatterparret Knud og Kirsten Holst, er opvokset i den nordjyske by Løkken og blev student fra Brøderslev Gymnasium i 1977. Som...

Se forfatterprofil

Anmeldelser

skribent-1000
28/08-2018 - 20:55
Det handler ikke om sygdom, men om mennesker
Det er tydeligt, at der ligger mange timers research i denne bog, og Holsts beskrivelser af politiske og sundhedsfaglige frontfigurer og institutioner er fascinerende. Men mest medrivende er dog forfatterens tanker om, hvad og hvordan vi mennesker prioriterer i en krisesituation så alvorlig som d...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv