Beskrivelse

 

Forlaget skriver:

William Stoner bliver i slutningen af det nittende århundrede født ind i en fattig bondefamilie i Missouri, USA. Som ung går han på landbrugsskole, men drages af litteraturens verden. Han vælger det akademiske liv som lærer, hvor bøgerne forbliver hans faste holdepunkt - også når modgang og skuffelser truer med at ødelægge hans tilværelse og karriere.

Stoner er et fascinerende, velskrevet og rørende portræt af en helt almindelig mand, hvis liv man ikke kan undgå at blive berørt af. Det er en roman om identitet, om livet og om de valg, vi træffer.

Romanen blev første gang udgivet i USA i 1965 og siden genudgivet i 2006, hvorefter mange forlag rundt om i verden fik øjnene op for bogen, og den begyndte at figurere på bestsellerlisterne. Efter en stille modtagelse af førsteudgaven har Stoner endelig fået den brede anerkendelse, den fortjener.

»John Williams´ Stoner er mere sjælden end en god bog - det er en perfekt bog. Så velskrevet og smuk, så dybt rørende.«
- The New York Times Book Review

»Et mesterligt portræt af en virkelig dedikeret mand.«
- The New Yorker

  • Sideantal
   302
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   11
  • Forlag
   Lindhardt og Ringhof
  • Originalsprog
   Engelsk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788711357606 / 9788711357606

Læseprøve

Om forfatteren

John Williams

John Williams voksede op i Texas. Inden han begyndte sine litteraturstudier, var han i flyvevåbnet og udsendt til bl.a. Burma og Indien. I 1954 vendte han tilbage til Denver University som lærer, hvor han grundlagde kurset creative writing og forblev ansat, indtil han gik på pension i 1985. Han...

Se forfatterprofil

Anmeldelser

K's bognoter
26/04-2014 - 09:25
Afdæmpet, men fremragende, “glemt” amerikansk klassiker.
Stoner er en rigtig god bog. Det er ikke en roman, der gør noget væsen af sig. Den er langsom om at komme i gang, langsom undervejs og langsom til slut. Den er ikke på nogen måde spektakulær i hverken handling eller udtryk. Den er bare gedigen god.
 
Dét, der gør Stoner til noget særligt, ...
Søren
26/01-2016 - 13:09
Skriver så englene synger
Der er to ting, som jeg gerne vil anmelde om denne bog; forfatteren og selve romanen.
Forfatteren Williams har en fantastisk evne, nemlig at skrive så englene synger – han fanger læseren ind fra første sætning til sidste punktum. Sproget er letlæseligt og man bliver nødt til, at læse vider...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv