Sune, fyrstesøn og oprører (Hæftet)

af

LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Palnatoke skd blet af sin sns hoved i kongsgrdens hestefold, men drengen vendte sig om og bad om kongens beskyttelse. Han chokerede alle ved at fravlge sine forldre og bede om kongens beskyttelse.

Kong Haralds rdgivere sagde:
Send drengen tilbage til forldrene, konge. Du har ikke brug for flere fjender end du allerede har. - Fader Thomas af York, kong Haralds skriftefar.
Du har givet dit kongelige ord, Harald. Det kan du ikke bryde, men vi m have drengen vk herfra.
- Ingolf Arnesn, leder af spiontjenesten.
Sune bliver sendt til et afsidesliggende hvdingesde i riget. Her samler han en gruppe unge omkring sig. Frie og trlle i vikingetidens danske slavesamfund. Unge, der gr deres egne veje.

Uddrag af bogen:
Med et stdte frgen mod bredden. Vi kunne g i land. Pakhesten travede uden videre i forvejen op p land og videre op ad stien mod bakketoppen, som om den kendte vejen.
Vi andre tre fulgte tavse efter pakhesten. Vi standsede et jeblik, for at Asger kunne sl ild med sit fyrstl og tnde hndlampen. S gik vi videre.
Det var nsten blevet helt mrkt. Frygten begyndte at vokse i mig. St nu dem fra rkil ventede p mig oppe i Hrulvs tomme hus. Trangen til at stikke i lb, ja, lbe for livet, uden jeg vidste hvorhen, voksede i mig. Frygten voksede mere og mere. Jeg flte mig helt alene i verden og mtte stoppe op et jeblik og trre sveden af panden. Hvad ville de to tjenestefolk forst af det her, hvis jeg sagde det, som det var?
I det samme mrkede jeg en vd hundesnude, som forsgte at bne min knyttede hnd. Jeg fik trer i jnene ved det, men det gjorde ingenting, for nu vidste jeg, det ville lette. Frygten ville flyve sin vej igen.
Jeg var kommet til Odins Vi.

Om forfatteren:
Jrgen Lindgreen er fdt i 1936 i Odense og kontoruddannet. Aktiv p den politiske venstreflj fra fjortenrsalderen. Senere folketingskandidat og vrftsarbejder, korrekturlser, ansat ved telegrafvsenet og oplser i Odense kommunes ldreverden. Har gennem 30 r arbejdet for sin sns og andre autisters rettigheder i samfundet. Leder Munkebo-Lillescene, en modelteatergruppe, der spiller forestillinger p det lokale bibliotek.

  • Sideantal
   227
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   mellemgaard
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788793328709 / 9788793328709

Om forfatteren

Jørgen Lindgreen

Jørgen Lindgreen er født i 1936. Han voksede op i Allégade i Odense under besættelsen. Gik på Munkebjergskolen 1943-48, Sct.Knuds Gymnasium 1948-53. Kontoruddannet på slagteriet i Odense. Bosat i Ungarn og Østrig 1958-59. Rejsesekretær i DKU 1959-60. Værftsarbejder i Odense 1961-62. Korrektør på...

Se forfatterprofil

Varen blev lagt i din kurv