TORNBJERG,OLE, DRENGEN FRA GODHAVN (Hæftet)

af

LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver:

Trettenårige Kalle Skjold pjækker fra skole for at tjene penge på slagteriet og for at bygge huler ude i lergraven sammen med vennerne. En forårsdag sker der noget, der forandrer hans liv for altid. Han bliver passet op af to mænd på gaden, de kommer fra børneværnet og tager ham med til drengehjemmet Godhavn. Uden yderligere forklaring.

På Godhavn befinder Kalle sig pludselig i en barsk og lukket verden. Drengehjemmet styres med rå vold og rigide regler af den dæmoniske og karismatiske forstander Christian Bang, og mellem de halvtreds drenge, der er stuvet sammen på meget lidt plads, hersker et brutalt hierarki. Hver dag bliver en kamp for overlevelse, og det eneste, Kalle tænker på, er at komme væk og hjem til sin mor. Men prisen for at træde ved siden af er høj.

Drengen fra Godhavn er en roman, der er inspireret af virkelige hændelser i 1960´erne på drengehjemmet Godhavn ved Tisvildeleje i Nordsjælland. Det er en barsk og gribende fortælling om at finde modet til at se sig tilbage når alt, hvad øjet møder, er skamfuldt.

Om forfatteren:
Ole Tornbjerg er født i 1967 i Nibe. Han har i mere end tyve år arbejdet som dokumentarist. Ole Tornbjerg udgør den ene del af krimimakkerparret Øbro & Tornbjerg, der står bag den anmelderroste serie om kriminalpsykologen Katrine Wraa.

Drengen fra Godhavn er hans romandebut.

  • Sideantal
   327
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   2
  • Forlag
   Politiken
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788740019476 / 9788740019476

Video

Om forfatteren

Ole Tornbjerg

Ole Tornbjerg blev student i 1986. I årene der fulgte (1986-1988) arbejdede eller rejste han verden rundt. Det blev til flere studier i 88-89 (RUC) og fagene var Kommunikation og IU. Tornbjerg elsker gode historier og det var medvirkende til, at han afbrød sine studier på RUC for at skrive en bog...

Se forfatterprofil

Anmeldelser

Marlene
16/06-2016 - 15:22
Barsk og grum læsning
Drengen fra Godhavn er den mest deprimerende bog jeg længe har læst. Jeg er helt paf.
Ikke at misforstå - bogen er meget anbefalelsesværdig(!!), men ikke for sarte sjæle. Så er det sagt.
Inspireret af virkelige hændelser, tager bogen udgangspunkt i drengehjemmet Godhavn, hvor der foregik de mes...
Gerda Bruhn
06/04-2018 - 08:03
Fantastisk bog
En af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Den berøvede mig nattesøvnen og fik mig til at græde et par gange undervejs.  Det er en velskrevet og meget, meget barsk roman, der er inspireret af virkelige hændelser i 1960’erne på drengehjemmet Godhavn ved Tisvildeleje i Nordsjælland....

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv