Værelse med udsigt

af

(Indbundet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 5 - 10 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Under et ophold i Firenze stifter den unge, engelske frøken Lucy Honeychurch bekendtskab med rigmandssønnen George Emerson. Lucys ledsager og chaperone, den ældre, uprivilegerede kusine Charlotte Bartlett sætter himmel og jord i bevægelse for at undgå de to unge i at indgå en forbindelse. Hun tager Lucy med til Rom og ser efterfølgende til, at den unge veninde snart igen er hjemme på solid, engelsk grund.

Men mødet med Italien og det sydlandske alternativ til engelsk mentalitet har skabt en rastløshed i Lucy, og den lader sig ikke uden videre ignorere. Især ikke da George Emerson dukker op i familien Honeychurchs sogn i England.

Værelse med udsigt er E. M Forsters klassiker fra 1908, med sin rammende skildring af, hvordan vesteuropæiske middelklasseværdier sættes ude af spil, og nedarvede privilegier og standsforskelle nedbrydes i kraft af kærligheden mellem to unge mennesker. Romanen afbilder og behandler konfrontationen mellem kulturer med vægt på sociale og mellemmenneskelige problematikker, der er forblevet aktuelle i dagens Europa.

E. M Forster (1879-1970) regnes blandt nyere tids suverænt største engelske forfattere, kendt og elsket for sin fremragende fortælleevne og sit humoristiske bid. I sine romaner giver han et rammende signalement af sin egen vesteuropæiske samtid med en skarp kritik af snæversind og antihumanisme. Hans værker nyder i dag status som klassikere. Forlaget Rosenkilde & Bahnhof har tidligere udgivet Forster-romanerne De gode græd (1905) Howards End (1910) samt Vejen til Indien (1924)

  • Sideantal
   236
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Rosenkilde & Bahnhof
  • Originalsprog
   Engelsk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788792503930 / 9788792503930

Anmeldelser

Bogmagasinet
28/02-2013 - 10:37
En til enhver tid passende opførsel
Forlaget Rosenkilde & Bahnhof har tidligere udgivet tre af E.M. Forsters klassiske romaner i nyoversættelse, og turen er nu kommet til Værelse med udsigt fra 1908, som mange nok bedst kender fra James Ivorys filmatisering.
Romanen handler om den unge Lucy Honeychurch, der på en rejse til Fir...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv