Vi er kommet for at leve

af

(Paperback)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver:

-Hvordan er det egentlig at gå med tørklæde? Jeg mener, er det ikke lidt en skam, når nu du har så smukt hår, spørger hun, og jeg kan sagtens høre, at det er det, hun synes.

Jegranker mig og glatter omhyggeligt min kjole med to bestemte hænder.

-Nej, en pige med tørklæde er en smuk pige, svarer jeg hende så. Det er noget, jeg aldrig har været i tvivl om. Hverken i Syrien, i Tyrkiet eller i Danmark. -Jeg kan godt lide det, fordi jeg er muslim. Min stemme er fast. Og så, inden jeg når at tænke mig om: - Vil du gerne prøve?

Almahar en god veninde, Esther, og en familie, der klarer sig godt. Det er det, der er det vigtige, altså at være med helt fremme. Måske også vigtigere end et gammelt venskab. I sine bestræbelser på at blive en af de populære udnytter hun sin viden om de sociale mediers magt … men blandet op i en cocktail med stærke følelser og alkohol. 

Najma er lige kommet til Danmark fra Syrien og går i samme klasse som Alma og Esther. Det er en svær start, hvor hun føler sig både ensom og dårligt tilpas i det kolde land, men en dag ser hun Esther stå og sparke til sin cykel uden forskolen. Det ender med at give hende nyt håb.  

Birgitte Vestergaard Andersen, f. 1972, uddannet cand.mag. i musikvidenskab og dansk samt efteruddannet i dansk som andetsprog. Har i en årrække arbejdet som to sprogs lærer og koordinator for flygtninge-/indvandrerbørn i Folkeskolen.

Tidligere udgivelser: Pigen i skoven,2013

  • Sideantal
   288
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Brændpunkt
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Paperback
  • ISBN/EAN
   9788793383807 / 9788793383807

Anmeldelser

AniHam
31/10-2018 - 14:51
Gribende historie om aktuelle problemer
Fængslende og meget velfortalt historie om ungdomslivets genvordigheder på tværs af kulturer.
Forfatterens skift mellem fortællestile for den syriske pige Najma og danske Alma fungerer fint. Især er kapitlerne med Najma som jeg-fortæller meget stærke, mens kapitlerne fra Almas perspektiv er mere...
Trinelf
15/11-2018 - 13:15
Vi er kommet for at leve
Vi er kommet for at leve af Birgitte Vestergaard Andersen er en rigtig fin og vigtig historie som alle unge burde læse. Femtenårige Najma og hendes familie er flygtet fra Syrien til Danmark, hvor de nu skal skabe et nyt liv i et fremmed land med nye normer, ny kultur, klima og sprog. Det er super...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv