William Sidis' perfekte liv

af

(Hæftet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver:

En vintermorgen 1910 er en foredragssal på Harvard fyldt til bristepunktet med USA´s førende professorer. Ved talerstolen står William Sidis. Han skal fremlægge sin teori om den fjerde dimension. William er 11 år gammel.

Næste dag er han på forsiden af alle aviser. Journalisterne svælger i historien om vidunderdrengen der læste New York Times da han var 18 måneder og lærte sig latin og græsk som treårig. Han skrev bøger om grammatik, astronomi, anatomi og opfandt sproget Vendergood, inden han fyldte 8 år. Forventningerne til William er enorme. Alle forudser at William bliver en ny Newton som vil skabe mirakler og forbløffe hele verden.

Morten Brask´s nye roman er inspireret af supergeniet William Sidis´ mærkelige skæbne. Hans IQ lå mellem 250-300, den højeste intelligens nogensinde registreret. Men hvorfor er der i dag ingen som kender Sidis navn? Hvorfor forsvandt han? Og hvem er den unge kvinde hvis fotografi han bar på sig til sin dødsdag?

William Sidis´ perfekte liv fører læseren til forrige århundredes Boston og New York. Til milliardærernes saloner hvor lille William vises frem. Til en opvækst med forældre der sammen med datidens førende psykologer, forvandler Williams barndom til et psykologisk eksperiment - et eksperiment der får tragiske konsekvenser for William, og som fører til at han en dag indser at han er nødt til at flygte.

  • Sideantal
   269
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   2
  • Forlag
   Politiken
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788756789110 / 9788756789110

Om forfatteren

Morten Brask

Dansk journalist og forfatter. Vokset op på Frederiskberg og Cand.mag. i filmvidenskab og historie ved Københavns Universitet. Har skrevet ind til flere bøger fx. "Blondanett – en massagepiges dagbog" og “Havet i Theresienstadt” og er nu aktuel med hans seneste roman ...

Se forfatterprofil

Anmeldelser

Sofiebk
21/02-2013 - 16:25
VED DU HVEM VERDENS KLOGESTE EGENTLIG VAR?
 
Denne bog faldt jeg helt tilfældigt over i en videnskabelig artikel omkring intelligens og hvilke personer, der havde fået målt den højeste IQ.
Jeg havde selvfølgelig hørt om Albert Einstein, der havde en IQ på 160. Men hvorfor havde jeg aldrig hørt om William Sidis, der havde en IQ på o...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv