Tourens helte

af

(Indbundet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver:

Tourens helte Hollandsk tegner hylder fortidens og nutidens cykelstjerner i ny graphic novel I anledning af den 100. udgave af Tour de France bringer Jan Cleijne i sin graphic novel Tourens helte en hyldest til såvel kendte som ukendte helte gennem cykelhistorien. Ryttere som Lucien Buysse, Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Bernard Hinault og Eddy Merckx. Og danske ryttere som Bjarne Riis og Michael Rasmussen.

Bogen er et imponerende katalog over de vigtigste mytiske fortællinger, Tour de France er så rig på. Fx den patriotiske om Gino Bartali, der vandt Touren i 1948 på direkte foranledning af den italienske ministerpræsident, som med en italiensk sejr ville undgå et oprør; klassikeren om den uheldige Eugène Christophe, der hele to gange led den tort at tabe løbet på grund af en knækket forgaffel; eller den tragiske om Luis Ocaña, der i et vildt uvejr måtte udgå, da han ellers havde kannibalen Merckx i knæ. Det en også en informativ bog om løbet. På en underholdende måde serveres der en guldgrube af uvurderlig viden for dem, der gerne vil vide, hvad den største og mindste forskel nogensinde var mellem nr. 1 og 2, hvor lang den længste tour var, hvorfor den gule trøje er gul etc.

Jan Cleijnes har en medrivende og ekspressiv tegnestil, et skarpt blik for de enkelte rytteres særlige kendetegn, ligesom han fermt indfanger tidsånden i de forskellige perioder i den kronologisk opbyggede historie. Således tegnes billederne i kapitlet om Tourens første år fx som stills fra en stumfilm. Cleijne udnytter desuden graphic novel-formatet til at konkretisere forskellige cykelsportsmetaforer, som fx ´manden med hammeren´, der venter på Eddy Merckx, og mange af billederne er ladet med et stærkt symbolsprog, som når enkeltstartsspecialisten Jacques Anquetil afbildes kørende på et ur.  Men det er ikke kun en ukritisk fremstilling af det legendariske løb. Også sportens skyggesider, herunder dopingspøgelset, der stadig huserer, tages under behandling, og man fornemmer en længsel mod forne tider, hvor massive kommercielle interesser endnu ikke havde gjort deres indtog, men også et håb om, at nye generationer finder tilbage til de gamle dyder.

Jan Cleijne er tegner, illustrator konceptkunstner og amatørcyklist. Han har også været forfatter til historier i den hollandske pendant til Anders And & Co., Donald Duck Weekly.

  • Sideantal
   142
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Turbine
  • Originalsprog
   Hollandsk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788771416039 / 9788771416039

Varen blev lagt i din kurv