Afhængig af krig

af

(Paperback)

Pris

69,95 kr.

Beskrivelse

Forlaget skriver: Afhængig af Krig er den danske oversættelse af Addicted to War - historien om USAs militarisme gennem årene fortalt som tegneserie.

Det er grum læsning. Selvom man måske synes at man kender rigeligt til emnet i forvejen, kan ny viden ikke undgås.


Uddrag fra Lektørudtalelse (05/01) 2 550 968 4 (A)

Undertitlen `hvorfor USA ikke kan give slip på militarismen`? afslører en meget tendentiøs udlægning af USA`s rolle i verdenshistorien siden Uafhængighedserklæringen i 1776. Derfor er hæftet, sammen med andre partsindlæg, udmærket til at få forståelse for andre synspunkter og holdninger til USA`s position i dag. Korea, Den Dominikanske Republik, Vietnam, Libanon, Grenada, Libyen, Panama, Irak, Kosovo, er eksempler på brændpunkter i verden, hvor USA har været en afgørende faktor. Hæftets budskab er klar, imperialisme. Et stort kapitel behandler `Krigen mod terrorismen`. Et citeret uddrag af en tale holdt af Bin Laden, giver svaret på hvorfor angrebet 11. september blev foretaget. Ingen støtter terroristmetoderne, men de fleste i Mellemøsten deler vreden mod USA, og deres støtte til Israel. Hæftet er en slags tegneserie, dog er personeme ikke i direkte dialog med hinanden, men taleboblerne udtrykker forskellige synspunkter. Hæftets tegninger er gode til tider sjove hvilket levendegør fremstillingen. Hæftet afsluttes med kildeangivelser og noter. Hæftets målgruppe er folkeskolens ældste elever, og alle voksne.
Boy Olesen

Dagbladet Arbejderen: Alle USA`s krige, fra Mexico i 1848 til krigen mod terrorisme, parteres, og råddenskaben flyder klam og klumpet ud. George W. Bush`s korstog er indføjet som ekstra kapitel i anden udgave - og indeholder alle de argumenter, man kan ønske sig. Mediernes rolle afsløres. Løgne og fortielser, pinlige citater og skjulte sammenhænge udstilles. Det er en komplet dissektion af Pentagons regime. Tænk, at det faktisk er værre end man gik og troede!
I en perfekt verden ville Addicted to War være obligatorisk folkeskolepensum. Mere klart og pædagogisk kan vor tids svøbe, USA-imperialismen, ikke redegøres for.

  • Sideantal
   62
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   2
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Progressive Publishing & Dansk Undergrund
  • Originalsprog
   Engelsk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Paperback
  • ISBN/EAN
   8791560004 / 9788791560002

Varen blev lagt i din kurv