Finn Foton og Elektromagnetismen

af , ,

(Hardback)

FORVENTET LEVERINGSTID: 5-10 hverdage

Beskrivelse

Finn Foton og elektromagnetismen forener endnu engang en sjov fortælling og kompliceret videnskabelig teori på en spændende måde, så børn i alderen 8+ kan være med.   


Bogen følger William og hans far, fysikeren Finn Foton og alle de andre farverige mennesker i Gåseby, som danner rammen om denne sjove fortælling med elektromagnetisme i centrum. Når Finn Foton skal forklare et så svært begreb som elektromagnetisme, skal han bruge alle sine pædagogiske evner. Mon William og Finn Foton kan forklare fænomenerne, så både Viggo Ølvom, Gert Gear og Borgmesteren Niels Natmad kan forstå det? Det bliver ikke nemt - men det bliver med garanti spændende og farverigt.   

Bogen er skrevet i et tæt samarbejde mellem børnebogsforfatter Jan Egesborg og fysikforsker Ulrich Busk Hoff og fejrer 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen i 1820, som bliver fejret på landsplan med diverse events og aktiviteter for børn, unge og voksne.   

”Finn Foton og elektromagnetismen tager børn og barnlige sjæle med på et nyt eventyr med Finn Foton rundt i Gåsebys store og små udfordringer. Denne gang med fokus på Ørsted og opdagelsen af, at elektricitet og magnetisme er to sider af samme sag,” siger Ulrich Busk Hoff, der er forsker på DTU Fysik.   

Finn Foton og elektromagnetismens forgænger ’Finn Foton og kvantefysikken’ slog et slag for en ny og mere illustrativ måde at formidle svær tilgængelig viden på til børn. Polyteknisk Forlag udgiver til daglig fag- og studielitteratur til det professionelle Danmark, og ønsker med Finn Foton-bøgerne at introducere børnene for naturvidenskabelige teorier og emner i en tidlig alder i håb om at vække en åbenhed og nysgerrighed for naturvidenskab.   

”Ambitionen med bogen har ikke været at skrive en tekstbog om elektromagnetisme til børn, men i stedet at møde børnene i deres eget univers, hvor fantasi og virkelighed smelter sammen - der hvor gæs ka-rate og hvor broccoli er et nødvendigt onde – og aktivt bruge fantasien til at fortælle om og gøre dem nysgerrige på sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme,” fortæller Ulrich.
  • Sideantal
   40
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Polyteknisk Forlag
  • Originalsprog
   dan
  • Sprog
   dan
  • Indbinding
   Hardback
  • ISBN/EAN
   / 9788750200109

Varen blev lagt i din kurv