Fortællinger omkring et bjerg

af

(Hæftet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Bogens fortællinger opstod i løbet af en uge i sommeren 1995. På en campingferie med mine sønner på seks og otte år begyndte jeg en aften at fortælle om alfen Alf. Alf kan tale dyresprog, men det vil man ikke høre tale om i Alfeland. Alf kan ikke flyve, og det taler man om: For en alf, der ikke kan flyve, er uhørt. Da Alf går hjemmefra, bliver det hans første rejse ud i en verden, der er langt større og mere eventyrlig, end selv alfer kan drømme om. Undervejs bliver han venner med Nis, og de to drenge bliver Dragens hjælpere i den store opgave med at samle de mange adskilte verdner til en.     

Uddrag af bogen 
Hurtigt går han derhen og stirrer forbløffet på en sovende dreng. ”Sikke en mærkelig én! Er det mon en alf?” Nis har aldrig set en alf, men hans bedstemor har fortalt om de sære blå flyvevæsner. Nis kigger nysgerrigt på drengen. Alfen har cirka samme størrelse og alder, som ham selv, men han er blågrøn og har store øjne og små vinger. Alfer har meget store øjne, har Nis hørt, fordi de lever af månelys og solstråler. Han rusker forsigtigt i drengen, som mumler nogle uforståelige ord i søvne. Nis rusker igen i drengen: “Vågn op!” Med et sæt springer alfe­drengen op. Han ser bange og forvirret på det vingeløse lysebrune væsen foran sig. ”Dragen? Hvor er Dragen?” “Hvilken drage?” Nis ser forundret på alfen, ”her er ikke nogen drage.”       

Om forfatteren
Marianne Gyllensten Jahn (f. 1962) er cand.mag. i religionsvidenskab og nordisk litteratur. Om Fortællinger omkring et bjerg siger hun: ”Jeg har skrevet altid, men med denne bog er det den eneste gang, jeg har oplevet, at historierne blot opstod af sig selv som vand, der forgrenede sig i mange retninger. Først bagefter skrev jeg dem ned efter hukommelsen.”

  • Sideantal
   244
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Mellemgaard
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788772180519 / 9788772180519

Anmeldelser

Ulla Sønderup-Andersen
13/09-2019 - 13:50
Læst og anmeldt af: Per Thykjær Jensen
Anmeldelse:
Fortællinger omkring et bjerg
Forfatter: Marianne Gyllensten Jahn (f. 1962)
Læst og anmeldt af: Per Thykjær Jensen
Dato: 2. september 2019
Marianne Gyllensten Jahn har skrevet en skøn børnebog; men det er en af den slags børnebøger, der også har et budskab til voksne. Derfor er...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv