Aarhus

Aarhus

I hjertet af Aarhus finder du Arnold Buscks boghandel. Butikken er på 500 m2 i 3 niveauer, og har et udvalg der favner bredt. Her er noget for enhver med hang til gode bøger.

Arnold Busck i Aarhus har skønlitteratur – på både dansk og engelsk. Her finder du alt lige fra tidens bestsellere til den lille smalle digtsamling
Derudover finder du et bredt sortiment af danske og engelske kvalitetsbøger inden for faglitteratur: kunst & design, mode & foto, politik & erhverv, mad & vin, sundhed, historie, rejser – ja, listen kunne blive ved! Og naturligvis også et stort udvalg af de populære bøger fra Taschen. 

Desuden har vi et sortiment af produkter fra Hemingways foretrukne mærke af notesbøger –
Moleskine. Og naturligvis kan du også finde masser af andre kvalitetsprodukter inden for kontorartikler, spil og de seneste trendvarer inden for børneartikler.

For alle med interesse for børnebøger, kan vi guide dig igennem børnebogsjunglen, så du helt sikkert vil finde noget, der passer til dig. Vi forhandler også Bobles og afholder Tumletider.

Vi har mange små foredrag fra forfattere, musikere og andre kulturpersonligheder. Arrangementerne er gratis, uformelle og relativt korte. Arrangementsoversigten kan findes på vores Facebookside.

Lokalerne i Ryesgade 3 har tidligere huset Vangsgaards boghandel. Henning Clausen etablerede boghandlen tilbage i 1942, og havde drevet boghandel i 62 år, da han solgte og gik på pension. Det er altså en butik med en særdeles lang historie, som nu er en del af Arnold Busck. Det ligger godt i tråd med Arnold Buscks egen historie, som går helt tilbage til 1896, hvor den første butik i København blev etableret.

Vi glæder os til at se dig i butikken. Kig også forbi på facebook.com/ArnoldBusckAarhus og instagram.com/arnoldbusckaarhus.

Vis butik på kort
Adresse
Ryesgade 3
8000 Århus C
Kontaktoplysninger
Telefon: 60 37 04 90
E-mail: Aarhus@busck.dk
Åbningstider

Mandag - torsdag: 10.00 - 18.00
Fredag: 10.00 - 19.00
Lørdag: 10.00 - 17.00
Første og sidste søndag i md.: 11.00 - 16.00

 

Events

BALKANEKSPERT CHRISTIAN AXBOE: ”VI TROEDE IKKE DET KUNNE SKE HER”

Tid:
ons, 25/04/2018 - 18:00 to 19:00
Sted:

Onsdag den 25. april,
kl. 18.00--19.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, men tilmelding aarhus@busck.dk eller tlf. 60 37 04 90

For 25 år siden stod Balkan i brand efter Jugoslaviens sammenbrud. Med udgangspunkt i sin nye bog ”Vi troede ikke, det kunne ske her” fortæller den internationalt anerkendte Balkanekspert og lektor på Århus Universitet Christian Axboe Nielsen historien om krigene på indlevende og overskuelig vis. Hvad skete der, hvordan kunne det gå så galt – og hvad kan vi lære af krigene i dag? ”Vil man forstå, hvorfor Vestbalkan i dag har så svært ved at komme fri af krigens skygge, findes der ikke bedre ajourførte værker på dansk” skrev Weekendavisen om bogen.

Christian Axboe har desuden været ekspertvidne ved flere retssager ved Krigsforbryderdomstolen i Haag, og fletter løbende vidneudsagn herfra med den politiske historie. Mød forfatteren til spændende foredrag og debat om en frygtelig krig, der stadig trækker spor i Europa.

DANIEL BOYSEN OG JESPER GAARSKJæR: I NøDENS STUND ER POESIEN NæRMEST.

Tid:
tor, 26/04/2018 - 16:30 to 17:30
Sted:

Torsdag den 26. april
kl. 16.30-17.30
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkomne

I nødens og afmagtens stund, er poesien nærmest på denne St. Bededags-aften: Daniel Boysen og Jesper Gaarskjær læser op fra deres nye digtsamlinger ”En vase i brystet” og ”At synke et ocean”. De vil fortælle om poesiens styrke. Poesien kan være et middel til at sætte tempoet ned og zoome ind på fx sorg, krig, magtesløshed; men også håb. Poesiens styrke er dens ro - og dens evne til at skabe et rum – ja, netop til at rumme kriser, nød og afmagt.

Jesper Gaarskjær er journalist og ”At synke et ocean” er hans skønlitterære debut. Digtene blev Jespers redskab til at klare den daglige formidling af breaking news om flygtninge, rædsler fra terrorangreb osv., samtidig med at være far til tre børn.

Daniel Boysen er litteraturformidler på DOKK1 og forfatter med flere udgivelser bag sig. "En vase i brystet" er udgivet på Forlaget Silkefyret. Digtene foregår i en vekselvirkning mellem erindring om mennesker, der er trådt ud af verden – og den stilstand, som døden er, der kobles sammen med det liv, som fortsætter ufortrødent. I sorgens rum er der plads til håbløshed og til tider lys og humor, når jeget bevæger sig gennem verden til fods, i toget, med færgen og på cykel.

  

SARA OMAR OM AT KæMPE MED ORD OG PEN

Tid:
tor, 21/06/2018 - 18:00 to 19:30
Sted:

Torsdag den 21. juni,
kl. 18.00-19.30
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, men tilmelding aarhus@busck.dk eller telefon 60370490

Sara Omar debuterede december 2017 med Dødevaskeren, der skabte stor debat om og fokus på ekstremt udsat pige- og kvindeliv i Mellemøsten og Europa, når ord og fysisk magt misbruges i islamismens navn til at undertrykke kvinder i et forældet og dysfunktionelt kulturmønster.
Sara Omar kæmper tilbage med ord i sin vigtige roman Dødevaskeren om den nyfødte pige Frmesk. Fremsk er ikke ønsket af sin far på grund af sit køn. Hun er tilmed mærket for livet med en lille kridhvid hårtot på sin barneskaldede isse. Er det et tegn fra Allah? Er hun velsignet eller forbandet?
Frmesks farmor insisterer på, at hun bliver omskåret med det samme, men Frmesks mor frygter, at hun er for svag til at kunne overleve indgrebet. Endnu mere frygter hun sin mand og truslen om, at han vil skaffe den lille af vejen. Da hans voldelige adfærd intensiveres, er hendes eneste udvej at sætte barnet i pleje hos sine egne forældre.

 


TILMELD NYHEDSBREVET FRA DIN LOKALE BUTIK

Varen blev lagt i din kurv