Nok calcium og stærke knogler uden mælk

af

(Ebog)

Pris

53,44 kr.

FORVENTET LEVERINGSTID: Øjeblikkeligt pr. e-mail

Beskrivelse

Vi vil i denne e-bog gennemgå, hvorfor det er så vigtigt at få nok calcium, og hvordan du får nok, selv om du fravælger mælk og mælkeprodukter.

Calcium er et vigtigt mineral for hele kroppen, og mangel på calcium giver på længere sigt mange alvorlige problemer.

Calcium er det mineral, du har mest af i kroppen. Det er ikke kun nødvendig for knogler og tænder, men også for blandt andet normal muskel- og nervefunktion. Faktisk er calcium vigtig for de fleste af kroppens funktioner. Det har derfor stor betydning, at du får nok calcium i kosten eller eventuelt som kosttilskud.

Calcium er stort set det eneste næringsstof, som kan kræve lidt ekstra opmærksomhed, hvis du fravælger mælk.

En almindelig dansk kost uden mælk indeholder næsten altid for lidt calcium. Hvis du udelader mælk fra kosten, kan det derfor have stor betydning, at du justerer på din kost, så du får nok calcium fra andre kilder.

Vi ser dagligt artikler og debatindlæg for og imod indtagelse af mælk — både i pressen og på sociale medier — og mælk er nok den kategori af fødevarer, der er flest kontroverser og uenigheder om.

Nogle af de stærkeste argumenter imod mælk er den negative påvirkning produktionen har på vores klima og den måde som moderne industrilandbrug behandler dyrene på.

Fordi det er rimelig let at finde undersøgelser, der peger i den retning, som passer til en bestemt holdning, er det også let for både fortalere og modstandere af mælk at henvise til de undersøgelser, der understøtter eller "beviser", at de har ret.

Det, som alle er enige om, er, at mangel på calcium før eller senere svækker knoglerne.

Calcium er så vigtig for kroppens normale funktioner, at mængden i blodet reguleres meget præcist, og hvis du ikke har nok calcium i blodet, begynder kroppen at føre calcium fra dine knogler over i blodet, for at fastholde et konstant niveau i blodet, som er nogenlunde ens hos alle mennesker.

Hvis din krop for ofte eller i for stor udstrækning bliver nødt til at hente calcium fra dine knogler — i forhold til hvor meget calcium, der føres tilbage til knoglerne — svækkes de.

Det er ikke svært at få nok calcium i kosten, selv om du fravælger mælk og mælkeprodukter, men det kan kræve, at du er opmærksom på, hvilke vegetabilske fødevarer, der er rige på calcium, og hvordan du sammensætter en kost, der indeholder nok calcium uden mælk — og/eller evt. supplerer med kosttilskud, der indeholder calcium.

Vi hører mest om calcium i forbindelse med vores knogler, fordi det har så stor betydning for udvikling og vedligeholdelse af normale knogler og tænder, men calcium har mange vigtige funktioner i kroppen, og mangel på mineralet kan på længere sigt give flere alvorlige problemer.

Det er ikke svært at sammensætte en kost uden mælk, der indeholder nok calcium og andre vigtige næringsstoffer for knoglerne. Læs og lær hvordan.

  • Sideantal
  • Udgivelsesår
  • Udgave
  • Oplag
  • Forlag
   Nomedica
  • Originalsprog
  • Sprog
   dan
  • Indbinding
   Ebog
  • ISBN/EAN
   9788790009403 / 9788790009403
  • Filstørrelse
   4141 KB
  • Filtype
   pdf
  • Digital Beskyttelse
   DigitalVandmaerkning

Varen blev lagt i din kurv