Foto: Ukendt

Allan Olsen

Født 23.03.1960


Om forfatteren

Allan Frank Olsen er dansk filmskuespiller, der i 1978 slog igennem med et brag med sin filmdebut i Mig og Charly. Allan Olsen er uddannet glarmester og fik de første filmroller, mens han var i lære. Gennembrudet, rampelyset og den tidlige berømmelse vendte op og ned på et i forvejen turbulent liv, og Allan Olsen levede i mange år et liv i overhalingsbanen, hvor det skulle være plads til det hele. 


I 1993 havde alkohol og misbrug overtaget styringen, og Allan Olsen indså, at noget måtte gøres. Han modtog behandling på et hjem for alkoholikere, hvor han oplevede et fællesskab, der ikke blot hjalp Allan Olsen ud af sit misbrug, men også åbnede hans øjne for en hel ny livsstil. Allan Olsen er stadig alkoholiker, men han drikker ikke længere.


Allan Olsen er i dag eftertragtet foredragsholder, og han har skrevet flere bøger om sine egne erfaringer med alkohol og misbrug. I 2006 udkom Allan Olsen med sin selvbiografi, Et andet liv, der i 2011 bliv fulgt op af erindringsbogen Midt i livet. 


Allan Olsen lever stadig med alkoholen tæt inde på livet, men i dag hjælper han alt fra kriminelle til kendisser med at vende ryggen til alkohol og stoffer. Han har i flere år arbejdet i danske fængsler som professionel rådgiver for indsatte med misbrugsproblemer, og han ved derfor alt om, hvordan narko og alkohol kan smadre livet for mange mennesker.


Allan Olsen har desuden udgivet Jeg tog en anden vej – 25 år uden alkohol (2018). 


  • Fulde navn
   Allan Olsen
  • Født
   23.03.1960
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv