Foto: Ukendt

Anders Morgenthaler

Født 05. 12. 1972


Om forfatteren

Anders Morgenthaler er en dansk tegner, forfatter, filminstruktør og tv-vært. Han er uddannet fra Designskolen Kolding og fra Filmskolen i Købehavn. Sammen med Mikael Wulff udviklede Anders Morgenthaler et tegneserieunivers, som blev kendt under navnet "Wulffmorgenthaler". 


I 2005 blev "Wulffmorgenthaler"-universet til en tv-serie på DR2. Anders Morgenthaler medvirkede i showet som en karikatur på børne-tv-tegnere. Mest kendt blev komikerparret dog for en af deres karakterer - en lyseblå, fascistiske flodhest ved navn Dolph.  


Anders Morgenthaler har skrevet og tegnet børnebilledbøger, bl.a. har han lavet serien "Morgenthalers dyrefabler". I 2006 debuterede han som filminstruktør med den barske film "Princess", en genrehybrid af en film, da reelle optagelser blandes med animation. "Princess" blev vist på filmfestivalen i Cannes, og Anders Morgenthaler modtog Nordisk Film Prisen for filmen. 


Anders Morgenthaler debuterede som forfatter i 2019 med bogen Helle Erobreren, der er blevet til i samarbejde med forfatter Maria Louise Tüxen. 


Privat er Anders Morgenthaler gift med filminstruktøren Phie Ambo.  


 


  • Fulde navn
   Anders Morgenthaler
  • Født
   05. 12. 1972
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv