Foto: Ukendt

Arnold Schwarzenegger

Født 30. juli 1947


Om forfatteren

Arnold Alois Schwarzenegger er født i Østrig 1947. Han opnåede verdensberømmelse som hovedrolleindehaver i en række Hollywood-actionfilm, blandt andre Terminator, Commando og Total Recall.

Arnold har vundet den meget prestigefyldte Mr. Olympia bodybuilderkonkurrence 7 gange (1970-1975, samt 1980). Arnold startede sin bodybuilderkarriere tidligt og allerede som 16 årig vandt han den første konkurrence, Junior Mr. Münich. Arnold Schwarzenegger blev valgt første gang til guvernør for Californien den 8. oktober 2003 og genvalgt 6. november 2006.

Den 3. januar 2011 trådte han tilbage fra posten, efter ikke at have søgt genvalg i 2009. Schwarzenegger havde tidligere lovet, at han ville få Californiens 103 milliarder dollars store budget vedtaget til tiden, 30. juni 2004, men det demokratiske flertal i den lovgivende forsamlings to kamre har ikke villet acceptere alle spareforslag. Da budgettet ikke blev vedtaget efter over tre ugers forhandlinger, kaldte han sine demokratiske modstandere "girlie men". Udtrykket kan oversættes til tøsedrenge, men det fik i den muskelsvulmende guvernørs udgave en seksuel undertone med dets henvisning til mændenes feminine side. Schwarzenegger, har tidligere sammenlignet det demokratiske flertal i Californien med en børnehave, der trængte til en tur i skammekrogen.

Arnold Schwarzenegger var i Danmark og signere sin bog "Mit utrolige liv"(2012) i forbindelse med udgivelsen af samme. Det skete på Hotel Kong Frederik i oktober 2012. Erindringsbogen er spækket med billeder fra bodybuilder-ikonets liv plus interessante detaljer om han hans liv og levned. Arnold deler også ud af råd i bogen: ".. Vær brutal og nådesløs over for dine egne fejl. Fokuser på egne mangler. Kun sådan, ved at være ærlig og lytte til kritik fra andre, kan du blive den bedste." Det er vel også på sin plads, at nævne ghostwriteren, Peter Petre, i denne her forbindelse; selvbiografien er nemlig skrevet af ham. Læseren får en hel del med fra dengang Arnold levede "på landet" (i Østrig) og senere rejste til Amerika og blev bodybuilder.  "Mit utrolige liv" kommer også ind på ægteskabet med Maria Shriver, som er John F. Kennedys niece. Parret bekendtgjorde i maj 2011, at de skal skilles efter 25 års ægteskab.


  • Fulde navn
   Arnold Schwarzenegger
  • Født
   30. juli 1947
  • Debutbog
  • Kendt for
   Sine film - især Terminator, Commando og Total Recall
  • Aktuelle priser