Foto: Karen Vad Bruun

Benni Bødker

Født 1975


Om forfatteren

Benni Bødker er en dansk forfatter, der hovedsageligt skriver bøger til børn og unge. Benni Bødker er cand. mag. i dansk og filosofi fra Roskilde Universitetscenter og har arbejdet på Gyldendal som forlagsredaktør.

Benni Bødker skrev allerede vampyrhistorier da han gik i skole. Sammen med en kammerat sad han ofte og fandt på plot hvor Dracula og hans medhjælper, Igon, kom galt af sted:

".. Historierne opstod sikkert, fordi vi havde set for mange gamle sort/hvide gyserfilm synkroniseret til tysk i fjernsynet. Vi skrev også vores egne fortsættelser, når der ikke var flere bind i de serier, vi godt kunne lide at læse, fx De tre detektiver og de slimede fodspor!"

Benni Bødkers første roman var ”Helvedesmaskinen” fra 2004, og den er blevet efterfulgt af en lang række bøger, heriblandt serierne Kimura, 1-6, Nattens børn, 1-4 og Projekt Kerberos, 1-6.

Ved siden af forfattergerningen underviser Benni Bødker af og til på Forfatterskolen for Børnelitteratur og anmelder tegnerserier for Dagbladet Information.

I 2006 modtog Benni Bødker Orlaprisen. 70.000 børn stemte om, hvem der skulle have titlen som årets bedste ungdomsforfatter, og den ære tilfaldt Benni Bødker. De unge læsere havde taget Benni Bødkers roman, ”Besættelse”, til sig.

Benny Bødger skriver også for voksne. I 2011 udkom første bind i krimiserien om knogleeksperten Linnea Kirkegaard, "Blod vil have blod". Krimiserien tager sit afsæt i den skandinaviske tradition for samtidsrealisme, men tilføjer et internationalt udsyn og engagement.

I 2012 fortsatte serien med krimien, "Før døden lukker mine øjne". Begge bøger har Benni Bødger skrevet i samarbejde med Karen Vad Bruun.

 


  • Fulde navn
   Benni Bødker
  • Født
   1975
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
   Orlaprisen, 2006


Varen blev lagt i din kurv