Foto: Ukendt

Brian Holm

Født 02. 10. 1962


Om forfatteren

Brian Holm har en fortid som professionel cykelrytter, og siden han i 1998 indstillede karrieren, har han arbejdet som sportsdirektør for diverse cykelhold.


Brian Holm blev født i København, han blev professionel cykelrytter i 1986 og kørte fra 1993-1997 hos det hedengangne Team Telekom, bl.a. sammen med Bjarne Riis da han vandt Tour de France i 1996. Efter endt cykelkarriere blev Brian Holm sportsdirektør, først for Team Acceptcard og Team Fakta inden han i 2003 vendte tilbage til Team Telekom, der senere skiftede navn til bl.a. HTC-Highroad, og Brian Holm arbejdede for holdet, indtil det lukkede i 2011. Som sportsdirektør for det tyske cykelhold traf Brian Holm den britiske sprinter Mark Cavendish, og deres samarbejde blev meget succesfuldt, Brian Holm var bl.a. med til at lede Cavendish til VM-sejren på Gels bakke, da verdensmesterskabet i landevejsløb blev afviklet i Danmark.


I 2002 udgav Brian Holm bogen ”Glæden og Smerten” med erindringer fra sin karriere som cykelrytter. I bogen indrømmer Brian Holm, at han dopede sig, og i 2007 indrømmede han over for de danske medier, bl.a. i en artikel i Politiken, at han i løbet af 1996 to gange havde taget EPO.


I 2004 fik Brian Holm konstateret kræft i tarmen, og han blev efterfølgende opereret. I forsøget for at støtte andre – både kræftpatienter og pårørende – etablerede Brian Holm La Flamme Rouge, en velgørende organisation der støtter kræftpatienter gennem sport. La Flamme Rouge, der på dansk betyder den røde flamme, er en henvisning til den røde vimpel, som cykelrytterne ser, når de kører ind på den sidste kilometer. Det er en anerkendelse af kræftpatienternes hårde kamp, og deres kamp for at nå i mål og blive raske. La Flamme Rouge sælger bl.a. cykeltøj designet af den engelske high fashion-designer Paul Smith. I 2009 udgav Brian Holm ”Den sidste kilometer”, hvori han beretter om sin kræftsygdom.


Brian Holm er gift og har to børn.


Læs mere om La Flamme Rouge på organisationens hjemmeside.  


  • Fulde navn
   Brian Holm
  • Født
   02. 10. 1962
  • Debutbog
   Glæden og smerten
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv