Foto: Bingo Rimér

Camilla Läckberg

Født 30. august 1974


Om forfatteren

Camilla Läckberg var 29 år gammel i 2003, da hun udgav sin første roman, "Isprinsessen", der er blevet en international bestsellersucces. Camilla Läckberg voksede op i Fjällbacka på den svenske vestkyst. Som ung pige var hun glad for at fortælle historier og tegne små fortællinger, og hun samlede dem i små bøger.


Den første bog, der kaldes "Tomten" ("Nissen"), skrev hun, da hun var fire eller fem år gammel, og det var en blodig og hårrejsende historie. Hendes fascination for mordmysterier har altid været der, men skrivning forblev blot en drøm for Camilla Läckberg, der begyndte at studere økonomi og handelsret på Institut for Økonomi ved Göteborgs Universitet. Efter endt uddannelse flyttede hun til Stockholm, hvor hun tilbragte et par år og arbejdede som økonom. Hun havde en drøm om at blive romanforfatter, og hun fik derfor et kursus af sin mand, mor og bror i julegave. Det var et kursus i at skrive krimier, og det var arrangeret af forfattersammenslutningen Ordfront. Imens hun fulgte kurset, begyndte hun at skrive den historie, der senere blev til "Isprinsessen". Hendes vejleder rådede hende til at henlægge romanens handling til et sted, hun kendte godt, og hvad kendte hun bedre end sit egen barndomsby, Fjällbacka?


"Isprinsessen" blev accepteret af et forlag i samme uge, som Camilla Läckberg fødte sin søn, Wille, og bogen udkom i 2003. Hendes anden bog, "Prædikanten", blev udgivet i 2004, efterfulgt af "Stenhuggeren" i 2005 og "Ulykkesfuglen" i 2006. I april 2007 var det tid for hendes femte roman "Tyskerungen". I maj 2008 nåede to nye bøger ud til boghandlerne, hvoraf den ene udemærkede sig ved at være en total afvigelse fra krimigenren: det var en kogebog.


Camilla Läckberg havde allieret sig med stjernekokken og barndomsvennen Christian Hellberg, og sammen udgav de "Smagen af Fjällbacka"; en kulinarisk hyldest til Fjällbacka og den mad, som Camilla Läckberg og Christian Hellberg forbinder med livet på vestkysten.


Camilla Läckbergs romaner har nydt kritikerros, og hendes popularitet er vokset støt. Hun er Sveriges bedst sælgende forfatter, og Camilla Läckberg har solgt over 5 millioner bøger. Hun vandt Folket litteraturpris i 2006, og det følgende efterår blev en af hendes drømme opfyldt, da hendes to første bøger blev dramatiseret og vist på nationalt tv.


I 2017 udkom Heksen, der er den længeventede tiende bog i Fjällbacka-serien. 


  • Fulde navn
   Camilla Läckberg
  • Født
   30. august 1974
  • Debutbog
   Isprinsessen
  • Kendt for
   Sine krimier
  • Aktuelle priser
Det bliver der sagt...


10/07-2013 - 23:10
0 kommentarer
Englemagersken af Camilla Laeckberg

Englemagersken er helt i top som de andre 7 bøger om forfatteren Erica Falck og hendes mand politimanden Patrik Hedström i Fjälldbacka.Interview
Varen blev lagt i din kurv