Foto: Cecilie H. Eggen

Claus Dalby

Født 23.03.1963


Om forfatteren

Claus Dalby dansk forfatter og forlægger, der er kendt som hele Danmarks havemand, blandt andet gennem sine haveprogrammer på DR1 og DR2. Han har arbejdet med haver, blomster, drivhuse og lignende siden 1995 og debuterede som forfatter i 2002. Claus Dalby har skrevet flere bøger om haven, både det at holde og indrette sin have, men også masser af smukke bøger fyldt med inspiration og guides til, hvordan du selv binder og sammensætter buketter, kranse og andre dekorationer med blomster og andet fra haven. 


Claus Dalby udgav i 2018 sin første kogebog, SLANK - plantemad fra mit grønne køkken, hvori han viser, hvordan vægttab og en sundere livsstil ikke behøver at være kedelig. Claus Dalby tabte over en periode på ti måneder hele 40 kilo. Beslutningen om endelig at ville tabe sig tog han i marts 2018, og det førte til et farvel til den fede og sukkerholdige mad og et velkommen til en sund plantebaseret kost.


Claus Dalby stiftede sammen med Jaume Ferrer Servera i 1987 Forlaget Klematis, som blandt andet udgiver børnebøger samt Claus Dalbys egne bøger. 


  • Fulde navn
   Claus Dalby
  • Født
   23.03.1963
  • Debutbog
  • Kendt for
   Sine havebøger
  • Aktuelle priser