Foto: Dan Courter

Dan Brown

Født 22. juni 1964


Om forfatteren

Dan Brown er amerikansk forfatter og især kendt for den nervepirrende konspirations- og spændingsroman "Da Vinci Mysteriet", der udkom i 2003 og som er filmatiseret med Tom Hanks i hovedrollen som professor Robert Langdon.


Dan Brown dimitterede fra Amherst College i 1986, og han har blandt andet undervist i engelsk på forskellige skoler rundt omkring i landet. Dan Brown bor i dag i New Hampshire sammen med sin familie. Dan Brown debuterede som forfatter i 1998 med "Tankados kode", hvor omdrejningspunktet - ligesom i de senere bøger - er koder og kryptografi. I 2000 udkom "Engle og dæmoner", hvor vi første gang møder Robert Langdon. Inden den storsælgenden "Da Vinci Mysteriet" for alvor slog Dan Browns navns fast som en af tidens mest omtalt forfattere, udkom i 2001 "Moderisk bedrag", der ligesom debutromanen er en selvstændig spændingsroman uden for serien om Robert Langdon. 


Dan Browns bøger er oversat til mere end 44 forskellige sprog, og han kan glæde sig over, at han er manden bag den hurtigst sælgende roman i verden, nemlig netop "Da Vinci Mysteriet". Dan Browns hæsblæsende thrillers om hemmelige selskaber og mystiske sammensværgelser har bragt ham til tops på bestsellerlisterne over hele verden. Spændingsromanen "Da Vinci Mysteriet" kredser om kristendommens hemmeligheder og afslører religionen som et stort bluffnummer. Bogen er blevet en af de meste solgte bøger nogensinde – kun overgået af Bibelen.


Dan Brown graver med vild energi i religionens, kunsthistoriens, videnskabens og politikkens fortidige og nutidige mysterier. Ingenting er, som det ser ud til at være, men det hele hænger sammen alligevel. Koden skal blot afkodes. Dan Brown har udgivet adskillige spændingsromaner, der alle kredser om de hemmeligheder, som vores verden er bygget op omkring. Dan Brown er især kendt for serien om professor Robert Langdon, der gang på gang kastes ud i hæsblæsende eventyr på jagt efter sandheden. I serien om Robert Langdon er indtil videre udkommet "Engle og dæmoner", "Da Vinci Mysteriet", "Det forsvundne tegn", "Inferno" og "Oprindelse".


  • Fulde navn
   Dan Brown
  • Født
   22. juni 1964
  • Debutbog
   Tankados Kode (1997)
  • Kendt for
   Da Vinci Mysteriet
  • Aktuelle priser
Det bliver der sagt...


19/05-2013 - 18:38
0 kommentarer
En lille pastiche over en avisartikel (om at oversætte en bestseller og alt det hurlumhej)

De havde været delt i to grupper. Nogle boede i Milano andre i London. Han boede så i London, men hvor ville han gerne have boet i Milano og spist pasta. Sådan skulle det så ikke gå.Interview
Varen blev lagt i din kurv