Foto: Brigitte Lacombe

Danielle Steel

Født 14. 08. 1947


Om forfatteren

Danielle Fernande Dominique Schuelein-Steel (Danielle Steel) blev født i New York.

Steele en af de bedst sælgende forfattere i USA og resten af verden. Hendes bøger har solgt i mere end 530 millioner eksemplarer.

Danielle Steel var eneste barn af John Schuelein-Steel og Norma Schulein-Steel. Forældrene blev skilt, da Steel var barn. Herefter blev hun opdraget af familiemedlemmer og tjenestefolk i New York og Paris.

I 1965 blev Danielle Steel færdig som student fra Lycée Français de New York, og efterfølgende studerede hun litteratur og design, først på Parsons Scool of Design i New York i 1963, senere på New York University. Hun blev færdiguddannet i 1967. Danielle Steele har arbejdet som lærer og undervist i fransk og creative writing. Desuden taler hun fransk/engelsk/spansk og italiensk. Efter eget udsagn er Danielle Steel ikke god til elektronik. Derfor skriver hun romanerne på sin gode gamle Olympia skrivemaskine fra 1946.

Madlaving holder hun rigtig meget af, men klassificerer sig dog som en mellemgod kok, og så kan hun multitaske. Det er noget Steel har lært efter at have opfostret ni børn.

Da hun var 18 år gammel, giftede hun sig med sin første mand, en fransk bankdirektør, der boede skiftevis i New York, San Francisco og Paris. I løbet af få år begyndte jetset-tilværelsen at kede hende, og mod mandens ønske besluttede hun sig for at få et job. I 1968 blev hun ansat hos et reklamebureau.

En af hendes kunder i reklamebureauet foreslog Danielle Steel at begynde at skrive. Og så skrev hun sin første bog ”Going home”, der blev udgivet af forlaget Dell paperbacks i 1973. I samme periode gik hendes ægteskab i opløsning, og hun begyndte for alvor at skrive.:".. Jeg er skilt og jeg bryder mig virkelig ikke om det. Det var ikke min plan, at blive single, og jeg håber heller ikke det ender sådan." Og så citerer hun gerne Peter Plys:

".. It's so much friendlier with two".

Selvom "Going home" ikke blev nogen videre succes, skrev hun fire romaner mere, der alle blev afvist af forlagene, før ”Passion`s promise" blev udgivet i 1977 af Dell Paperback. Siden da er hendes romaner blevet bestsellers. Hun har skrevet mere end 113 bøger, og de bliver i dag solgt i mere end 47 lande og udgives på 28 forskellige sproget.

Få mere information på Danielle Steels to websites www.daniellesteel.com og www.daniellesteel.net.

Følg Danielle Steel på Facebook og Twitter.


 


  • Fulde navn
   Danielle Steel
  • Født
   14. 08. 1947
  • Debutbog
   Going home
  • Kendt for
   Bl.a. "No Greater Love", "Jewels" og "Silent Honor"
  • Aktuelle priser
Interview
Varen blev lagt i din kurv