Foto: Zarko Ivetic

David GarmarkOm forfatteren

David Garmark [Valby 1972] er en dansk forfatter og skuepiller, er opvokset på Midtjyllands hede mellem Holstebro og Viborg.

Efter gymnasiet og to år i London som tjener, på The London Marriott og efterfølgende jobs i Danmark som tjener, pædagogmedhjælper og i ældreplejen startede han på Lægevidenskab i Aarhus. Men med forøgelse af familiens førstefødte Oliver, følte han, at tiden til familien var knap og startede derfor på lærerseminariet i Aarhus, hvorfra han dimmiterede i 2004 med blandt andet Dansk og Historie som linjefag.

Siden 2002 har han ernæret sig som autodidakt skuespiller, og har medvirket i en lang række kortfilm, reklamer, satire og tv-serier, blandt andet ’Tomgang’, hvor han spiller karakteren ’Roland’.

Interessen for at skrive, har ligget latent siden han var dreng. ’Drengen, der aldrig kom hjem’ [2015] er hans debutroman.

I 2014 vandt han forlaget Kandors novellekonkurrence ’Døden har en årsag’ med en novelle om to aldrende brødre. ’Tågevals’ som novellen hedder, lægger navn til antologien, der tæller ti kriminoveller.

De største litterære forbilleder er Paul Auster, Fred Vargas, Stephen King og Nick Cave. Især Paul Austers skønlitterære værker har haft afgørende betydning for Davids tematikker og skrivestil.

David bor i dag i København sammen med sin norske kæreste Hilde, og har fra et tidligere ægteskab børnene Oliver (1996) og Liva (2000).


Følg David på facebook, klik her


  • Fulde navn
   David Garmark
  • Født
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv