Foto: Caroline Andersson

David Lagercrantz

Født 4. september 1962


Om forfatteren

David Lagercrantz er en svensk journalist og forfatter, der har taget tråden op efter Stieg Larsson og fortsat Millennium-serien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Derudover har David Lagercrantz skrevet den anmelderroste biografi om Zlatan Ibrahimović, Jeg er Zlatan Ibrahimović".


David Lagercrantz er vokset op i Stockholm og har studeret filosofi, religion og journalistik. Som journalist har han været ansat ved Expressen, hvor han arbejdede frem til 1993. I 1997 debuterede han med en biografi om eventyreren Göran Kropp. 


For David Lagercrantz er den helt store bestseller dog biografien ”Jeg er Zlatan Ibrahimović”, som udkom kort før jul i 2011 og på kort tid solgte mere end 500.000 bøger blot i Sverige, hvor den også er den hurtigst sælgende bog nogensinde. Bogen er solgt til udgivelse i mere end tyve lande, og den er blevet nomineret til Augustprisen, de svenske forlæggeres litteraturpris, i 2012. 


David Lagercrantz kastede sig i december 2013 ud i den svære opgave at forstætte den internationale bestsellersucces, Millennium-serien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Resultatet blev den meget omtalte - og både elskede og hadede - Det der ikke slår os ihjel, der udkom i 2015. David Lagercrants fortsætter serien med indtil videre Manden der søgte sin skygge, der udkom i efteråret 2017. 


  • Fulde navn
   David Lagercrantz
  • Født
   4. september 1962
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv