Foto: HarperCollins

David Walliams

Født 20.08.1971


Om forfatteren

David Edward Williams, kendt som David Walliams, er britisk skuespiller, komiker, tv-vært, talentshow-dommer og forfatter.


Hvis du har set Britain’s Got Talent, husker du måske David Walliams som en af dommerne. Han har nemlig været dommer i programmet siden 2012. Han har desuden været med i adskillige film og tv-serier, og er en anerkendt britisk skuespiller. Hvad de færreste måske ved er, at han også er en prisbelønnet børnebogsforfatter. David Walliams har skrevet adskillige børnebøger, og mange af dem er blevet filmatiseret. Han er kendt for at skrive fjollede og underholdende fortællinger, som alle har et lærerigt budskab til læseren. De er gode som godnat-læsning til de små, men er også perfekte gaver til børn, der er begyndt at læse selvstændigt. De er ledsaget af sjove og sigende illustrationer, og så findes mange af dem også som lydbog.


Få et godt grin og hyggelige stunder

Er du vild med børnebøger, der kan få ungerne til at rulle rundt af grin? Så er David Walliams’ børnebøger helt sikkert noget for jer. De er nemlig alle sammen helt vildt tossede, og I vil ikke komme igennem dem uden at grine undervejs.

Hans historier er nyskabende og overraskende. Du vil helt sikkert undre dig over, hvordan han er kommet op med de vanvittige fortællinger. De er perfekte til børn, der er trætte af de klassiske eventyr og godnathistorier. Når I læser en bog af David Walliams, er I nemlig sikre på at få en historie, der ikke ligner noget andet, I har læst, set eller hørt før!


Flotte og finurlige illustrationer

En børnebog bliver altid mere spændende og underholdende, når den indeholder sjove illustrationer. Og det gør David Walliams’ bøger! Han har nemlig et samarbejde med den talentfulde tegner Tony Ross, hvis tegninger bringer historierne til live. Tony Ross har en finurlig tegnestil, der passer perfekt til de tossede historier, som Walliams skriver. Illustrationerne er også med til at gøre bøgerne gode til børn, der er begyndt at læse bøger selv. Det gør dem nemlig nemmere at komme igennem, end hvis det kun var lange sider med tekst. Det er derfor, at Walliams’ bøger ikke kun er gode godnathistorier, men også den ideelle gave til nye læsere.


3 populære børnebøger af David Walliams

Ismonstret

David Walliams er kendt for skøre og hjertevarme børnebøger med mange fine illustrationer. En af hans nyere udgivelser af Ismonstret, som blev oversat til dansk i 2019. Bogen er både god til lidt ældre børn, der godt kan læse selv, men er også ideel som godnathistorie til de mindste. Det er et episk eventyr, der viser, at helte findes i alle former og størrelser. Derudover har den mange sjove sidehistorier, der helt sikkert vil få både voksne og børn til at grine.


Gangster farmor

En anden morsom børnebog af David Walliams er Gangster farmor – og den er lige så sjov og tosset som titlen antyder! Bogen handler om Ben, der synes, han har verdens kedeligste farmor. Lige indtil han finder ud af, at hun er tidligere juveltyv og gerne vil have hans hjælp til at stjæle kronjuvelerne. Den er ideel til oplæsning for de små. Har du børn over 9 år, kan de også sagtens læse den selv.


Milliardærdrengen

Nogle af Walliams bøger er også blevet filmatiserede, og en af dem er Milliardærdrengen, udgivet på dansk i 2013. Joe er verdens allerrigeste dreng, og han har næsten alt, hvad han kunne ønske sig. Det eneste han mangler, er en ven. Børnebogen er hjertevarm og morsom, og lærer børnene, hvor vigtigt det er at have gode venner.

Millardærdrengen er hylemorsom og har masser af sjove illustrationer. Leder du efter bøger med mange billeder? Så kan du også kigge videre i vores store udvalg af billedbøger.


  • Fulde navn
   David Walliams
  • Født
   20.08.1971
  • Debutbog
   Drengen med kjolen (2008)
  • Kendt for
   Gangster farmor (2018), Ismonstret (2019)
  • Aktuelle priser
   Specsavers National Book Awards Året Børnebog (2012, 2013, 2014)
   Specsavers National Book Awards Året Lydbog (2014)