Foto: Michael Lionstar

E. L. James

Født 1963


Om forfatteren

Erika Leonard kendes i den litterære verden under pseudonymet E L James. Hun slog igennem med den erotiske roman "Fifty Shades of Grey", og hun har efterfølgende skrevet to fortsættelser, "Fifty Shades Darker" og "Fifty Shades Freed". De tre bøger kendes i dag som "Fifty Shades"-trilogien. E L James skrev oprindeligt fanfiction under pseudonymet "Snowsqueen Icedragon", og hendes mest bemærkelsesværdige arbejde er en Twilight fanfiction, som hun senere udviklede til "Fifty Shades of Grey". E L James har beskrevet "Fifty Shades"-trilogien som resultatet af en midtvejskrise, og hun er citeret for at have sagt: "Alle mine fantasier er deri, og det er det."


I den første bog, som på dansk har fået titlen "Kontrakten", møder vi den unge litteraturstuderende Anastasia som skal interviewe den mystiske entreprenør Christian Grey. Mødet bliver begyndelsen på en erotiske rejse for den uskyldige Anastasia som får rig lejlighed til at udforske og afprøve sine seksuelle fantasier. I de efterfølgende to bøger, på dansk "I mørket" og "Fri", udfolder E L James forholdet mellem Anastasia og Christian Grey.  


E L James har tidligere arbejdet som tv-direktør. Hun bor i det vestlige London med sin mand gennem 20 år, manuskriptforfatteren Niall Leonard, og deres to sønner. E L James, som er opvokset i Buckinghamshire, er halv chilensk, halv skotsk. Som ung læste hun historie ved University of Kent, og efterfølgende blev hun ansat som assistent for studielederen ved National Film og Television School i Beaconsfield.


I 2012 omfattede Time Magazine hende i sin årlige liste over "de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden".


  • Fulde navn
   E. L. James
  • Født
   1963
  • Debutbog
   Fifty Shades Trilogien
  • Kendt for
   Fifty Shades Trilogien
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv