Foto: Les Kaner

Elsebeth Egholm

Født 1960


Om forfatteren

"Elsebeth Egholm skriver sig sikkert op i toppen som Danmarks ukronede dronning," skrev Jydske Vestkysten d. 20. maj 2008. Hun er dansk forfatter og født i 1960.

Elsebeth Egholm er født i Nyborg. Hun er opvokset i Lisbjerg ved Århus fra 1969 og frem, hvor forældrene drev et havecenter. Hun gik i skolepå Lisbjergskolen til syvende klasse. Derefter 1. og 2. real på Nørre Boulevard Skole i Århus, og derefter tog hun sin samfundssproglige studentereksamen på Statsgymnasiet i Hasle.

Hun gik et år på Århus Universitets musikvidenskabelige studium. Derefter gik hun fire år på Det jyske Musikkonservatorium med hovedfaget klaver. Fra 1985 skiftede hun til journalistuddannelsen på Danmarks Journalist Højskole. Elsebeth Egholm havde sin praktiktid på Berlingske Tidende i København. I 1989 blev hun ansat samme sted som bagsideredaktør. I 1992 sagde hun jobbet op og flyttede til Malta. Her begyndte hun en tilværelse som både freelancejournalist og novelleskribent til ugeblade.

I 1995 blev hun gift med den engelske thrillerforfatter, Philip Nicholson, og indtil 2005 levede de et liv, hvor de det halve af tiden var i Århus (Kasted) og det andet halve på den lille maltesiske ø, Gozo. Philip døde i 2005, og siden da har Elsebeth Egholm boet i Kasted ved Århus. Nu skriver hun klummer til JP Aarhus og lever ellers af forfatterskabet, hvor hun skriver bøger og holder foredrag. Derudover har Elsebeth Egholm det sidste år været engageret til at skrive en storstilet krimiserie til TV2 sammen med manuskriptforfatter, Stefan Jaworski.

Elsebeth Egholm debuterede med romanen "De frie kvinders klub" i 1999 og har siden opnået stor succes med sine fem krimier om journalisten Dicte Svendsen. Disse fem romaner, "Skjulte fejl og mangler", "Selvrisiko", "Personskade", "Nærmeste pårørende" og "Liv og legerne" har gjort hende til en af Danmarks mest læste forfattere. I 2009 blev romanerne om Dicte Svendsen filmatiseret til en tv-serie på TV2.

Elsebeth Egholm er også kendt som manuskriptforfatter bag den danske krimi-dramaserie "Den som dræber", der blev vist på TV2 i 2011. Serien handler om en specialenhed hos Københavns Politi, der opklarer mord, der er begået af seriemordere. Serien er produceret i 10 afsnit, hvoraf de to efterfølgende afsnit hænger sammen, så serien bagefter kan klippes sammen til fem film. Fortsættelsen af serien er en spillefilm med undertitlen Fortidens skygge. Besøg forfatterens website og Politikens Forlag.


  


  • Fulde navn
   Elsebeth Egholm
  • Født
   1960
  • Debutbog
   De frie kvinders klub (1999)
  • Kendt for
   Krimi-serien om Århus-journalisten Dicte (bøger og TV)
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv