Foto: Parris

George R.R. Martin

Født 20. 09. 1948


Om forfatteren

George Raymond Richard Martin blev født i Bayonne, New Jersey. Han er forfatter og især kendt for den populære serie "Game of Thrones", der som tv-serie ligeledes er blevet en kolossal succes verden over.


Han har skrevet science fiction, fantasy og horror, og flere af hans fortællinger er filmatiseret; desuden har han arbejdet som redaktør og tv-serieforfatter. George R.R. Martin er kendt for sin mørke og kyniske stil og for sine nuancerede personer der tit er ofre for tilfældighedernes spil. Han har udtalt at det holder spændingen intakt når selv ikke hovedpersoner er "fredede".


Hans far hed Raymond Collins Martin, og hans mor var Margaret Brady Martin. Han har to søstre, Darleen Martin Lapinski og Janet Martin Patten. George R.R. Martin gik i skole på Mary Jane Donohoe School og Marist High School. Han begyndte at skrive imens han stadig væk var meget ung, og så solgte han sine monsterhistorier til de andre børn på gaden, Senere blev han tegneseriefan og -samler i gymnasiet, og han begyndte at skrive fiktion for amatør tegneseriefan-blade. George R.R. Martins første salg af en bog, der blev udgivet, foregik i 1970. Han var 21 år gammel, da han solgte "The Hero" til forlaget Galaxy. "The Hero" blev udgivet i februar 1971.I 1970 blev George R.R. Martin bachelor i journalistik fra Northwestern University, Evanston, Illinois. Han fortsatte med at studere og blev kandidat i 1971, også fra Northwestern University.Som militærnægter gjorde Martin alternativ tjeneste 1972-1974 med Vista der er knyttet til Cook County retshjælp Foundation. Fra 1976 til 1978 arbejdede han som underviser i journalistik på Clarke College i Iowa. Imens han arbejdede, skrev han på sine bøger i fritiden.


I 1975 blev han gift med Gale Burnick. De blev skilt i 1979. Siden 1979 har George R.R. Martin arbejdet som forfatter på fuldtid. Han flyttede til Hollywood og skrev under på en kontrakt som redaktør for serien "Twilight Zone", der blev vist på CBS Television i 1986. I 1987 blev han ansat som executive story consultant i forbindelse med tvserien "Beauty and the Beast" på CBS. I 1988 blev han producer til tvserien. Han var efterfølgende ansat som executive producer for "Doorways", der blev filmet som pilot for Columbia Pictures Television i løbet af 1992-93.George R.R Martin bor i dag i Santa Fe, New Mexico. Han er medlem af Science Fiction & Fantasy Writers of America. Han var Syd-Central Regional Director 1977-1979, og Vice President 1996-1998. Og han er medlem af Writers Guild of America, West.


"Game of Thrones" er blevet kaldt for voksen-fantasy. Selv siger Martin: ".. Når hovedpersonerne i mine bøger er i fare, vil jeg også at læseren skal være nervøs for at vende blad."


Læs mere på forfatterens eget website.


George R.R. Martin skriver om sit forfattervirke på siden, Not A Blog.


  • Fulde navn
   George R.R. Martin
  • Født
   20. 09. 1948
  • Debutbog
   The Hero
  • Kendt for
   Serien "Game of Thrones"
  • Aktuelle priser
Interview
Varen blev lagt i din kurv