Foto: Ukendt

Hans-Eric Hellberg

Født 11. 05. 1927


Om forfatteren

Hans-Eric Hellberg blev født i Borlänge, Sverige. Han er svensk forfatter og har næsten udelukkende skrevet bøger for børn og unge.


Hans-Eric Hellberg debuterede som forfatter i 1963 og har siden skrevet 77 bøger. Han har blandt andet skrevet serien, der begyndte med bogen "Hug", som er den mest kontroversielle. Han har også skrevet en række bøger om teenage, amatørdetektiver Mats og Päivi, alias Dunder & Brak, og en række bøger om en pige ved navn Maria. Den julekalender, der blev vist på SVT i 1986, "Julpussar og stjerne pandehår", er baseret på hans bøger, hvor handlingen udspiller sig i den fiktive by Busnäs.


Da han som barn læste børnebøger, blev han træt af altid at læse om børn, der var helte og fangede forbrydere eller fandt en kostbar skat. Personerne i Hans-Eric Hellbergs bøger er ofte halvstore børn, som befinder sig på den svære overgang mellem barn og voksen. Men hvad enten han skriver om små eller store børn, forstår han at beskrive deres tanker og følelser med en forståelse og ægthed, så de blive levende for os. Det ydre samfund berøres kun flygtigt, hans bøger handler om mennesker på det nære plan, og hvad der foregår i dem - og mellem dem.


  • Fulde navn
   Hans-Eric Hellberg
  • Født
   11. 05. 1927
  • Debutbog
   Olle får en ven
  • Kendt for
   Sine børne- og ungdomsbøger
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv