Foto: Lars AArø

Hans HaugeOm forfatteren

Hans Hauge er lektor, dr.phil. på det der før hed Nordisk på Aarhus Universitet. Hauge underviser i og skriver om skandinavisk litteratur og kultur. Forfatteren skriver også i "Hauges Hjørne" i JP hver lørdag. Hauge har tidligere været redaktør af Kritik (Gyldendals litteratur tidsskrift). I 2003 var han modtager af George Brandes Prisen. Hans seneste bog hedder "Nationalismens spøgelse".

Hans Hauge udgav bogen Fiktionsfri fiktion i 2012 handler om, at vi er trætte af at at læse om noget, der ikke er sandt. Vi læser helst bøger af forfattere, som tager ag Hovedstolen, som fx Karl Ove knausgaard. Bogen kommer ikke kun ind på Knausgaard, andre fiktionsfri fiktioner og fiktioner, der næsten er blottet for fiktion, faktuelle fiktioner, autofiktioner, friktionsfri fiktioner og ’faking fictions’ bliver også endevendt.

April 2013 udkom pamfletten "April" fra Aarhus Universitetsforlag, med Hans Hauge som forfatter. I denne Tænkepause bliver vi præsenteret for idéen om, at Danmark faktisk blot eksisterer i vore hoveder. Hauge siger fx ".. Danmark findes ikke som objekt i virkeligheden. Danmark er ikke derude i Danmark eller verden. Danmark er et bevidsthedsfænomen eller, hvis man hellere vil bruge et andet billede, et sprogligt frembragt fænomen. Det findes inde i hovedet på danskerne."April måneds pamflet fra Aarhus Universitet, Danmark er del af serien 'Tænkepauser', der lanceres i samarbejde med DR, Jyllands-Posten, Litteratursiden.dk og bibliotekerne.


  • Fulde navn
   Hans Hauge
  • Født
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
   Georg Brandes Prisen (2003)
Det bliver der sagt...


29/04-2013 - 06:31
0 kommentarer
Lige på falderebet i april: Hans Hauges Danmark - og så overlader jeg scenen til Rikkes Bikini Bootcamp

April er forår og selvom der ikke er noget galt med forår, så kommer alle forventningerne rullende i takt med lysets opstigen og  selvom Henrik Nordbrandt synes, at april er en ligegyldig

Varen blev lagt i din kurv