Foto: Les Kaner, 2017

Hella Joof

Født 1. november 1962


Om forfatteren

Hella Joof er komiker, skuespiller, instruktør og forfatter. Hella Joof er uddannet skuespiller ved Odense Teater i 1990. Umiddelbart efter startede hun sit årelange samarbejde med skuespiller Peter Frödin, der blandt andet blev til de kendte og elskede børneprogrammer Bullerfnis og Far, Mor & Blyp, der har dannet lydspor og kulisse for mange børn og unge i 1990'erne. Hella Joof blev for alvos kendt i offentligheden med comedy-showet Lex & Klatten, hvor hun sammen med Paprika Steen, Martin Brygmann og Peter Frödin tog pis på tidens debatter. Senere var hun en vigtig del af comedy-gruppen Det Brune Punktum, også sammen med Martin Brygmann og Peter Frödin, der stod bag flere musikalske landeplager. 


Hella Joof debuterede som filminstruktør med ”En kort, en lang” fra 2001 og har senere stået bag film som ”Oh, Happy Day” fra 2004, ”Se min kjole” fra 2009, ”All Inclusive” fra 2014 og "Bedre skilt end aldrig" fra 2016. 


Som forfatter har Hella Joof skrevet både børnebøger, rim og remser og humoristiske håndbøger til det moderne livs udfordringer. Hella Joof debuterede som forfatter med børnebogen "Snitten & Kis - Frygt og bæven og en mand på strømpesokker". For den vandt hun BMF’s Børnebogspris i 2014.


I 2015 udkom Hella Joofs første bog for voksne, "Hellas ABC", hvori hun på fræk og humoristisk vis digter sig igennem alfabetet med en række rim ’kun for kønsmodne’. I 2016 stor Hella Joof bag en af årets absolutte bestsellere "Papmache-reglen", hvor hun nedskriver de ellers uskrevne regler, som gælder for mødet mellem mennesker. I "Båven om Gud" (2017) kaster Hella Joof sig over Bibelens historier, og hun forsøger at komme med alternative læsninger og tolkninger af Bibelens budskaber. 


  • Fulde navn
   Hella Joof
  • Født
   1. november 1962
  • Debutbog
   Snitten & Kis - Frygt og bæven og en mand på strømpesokker
  • Kendt for
   Papmache-reglen, Båven om Gud
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv