Foto: Ukendt

Henrik List

Født 1965


Om forfatteren

Henrik List er en dansk forfatter, der har udgivet både fag- og skønlitterære bøger. Henrik List har i mere end 20 år skrevet om storbyliv, pop-, sub- og ungdomskultur, og han undersøger de samfundsmæssige tabuer og udfordrer puritanismen og den politiske korrekthed.


I 1980’erne læste Henrik List Litteraturvidenskab og Moderne kultur og kulturformidling ved Københavns Universitet, og i 1991 blev han ansat ved Berlingske Tidende, hvor han de næste 13 år fungerede som kulturjournalist og anmelder af litteratur, film og musik. Henrik List har desuden skrevet artikler til Euroman, Ud & Se, Arena, Fokus, Tidens mand og Tidens kvinder.


Henrik List debuterede i 1984 med digtsamlingen ”Udbrud”, og den blev efterfulgt af endnu to digtsamlinger, ”I flænger af ilt og støv” fra 1985 og ”Miraklernes tid” fra 1988.


I 1997 udgav han rejse- og litteraturessayet ”Tilbage til Tanger Redux – En pilgrimsrejse i Beat-generationens fodspor”. Sammen med fotografen Anders Askegaard rejste Henrik List til Tanger i Marokko, som var tilholdssted for bohèmer, eventyrere, kunstnere, narkomaner og homoseksuelle i 1940’erne- og 50’erne. Bogen var den første på dansk om den amerikanske Beat-bevægelse, som bl.a. tegnes af forfatterne Allen Ginsberg, Jack Kerouac, William S. Burroughs. Interessen for det skæve og anderledes kommer også til udtryk i en anden af Henrik Lists rejsebøger, nemlig ”Bangkok Ladyboys” fra 2006 der handler om Thailands transseksuelle minoritet.


I 2002 udgav Henrik List sammen med Torben Weirup, der også er ansat ved Berlingske Tidende, ”Henne om hjørnet – Udvalgte klummer 1995 – 2002”. I 2007 udgav han en essaysamling om sex, nypuritanisme, porno og prostitution med titlen ”Sidste nat i Kødbyen”. I 2009 romandebuterede han med ”Kære fucking dagbog”, der handler om en gruppe emo- og punkpiger i tiden op til rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 i 2007. I 2010 udgav han endnu et rejseessay, ”Scener fra Sunset Boulevard”, som blev velmodtaget af det danske anmelderkorps.


Læs mere på Henrik Lists hjemmeside.


  • Fulde navn
   Henrik List
  • Født
   1965
  • Debutbog
   Udbrud
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
Det bliver der sagt...


15/08-2012 - 13:31
0 kommentarer
Noveller til alle tider og steder

Novellegenren er ofte en udskældt/udskudt genre i litteraturen – i hvert fald i Danmark. Hvad der ikke har været sagt af grove ord!

Varen blev lagt i din kurv