Foto: Simon Wheeler

Hugh Fearnley-Whittingstall

Født 14. 01. 1965


Om forfatteren

I "River Cottage"-tv-serien, som herhjemme er blevet vist på DR2, følger man den excentriske kok Hugh Fearnley-Whittingstall i hans forsøg på at leve livet som selvforsynende bonde på landet i England. Hugh Fearnley-Whittingstalls projekt er at lave mad med lokalt producerede frugter, grønsager, fisk, æg og kød. 


Interessen for naturen har Hugh Fearnley-Whittingstall ikke fra fremmede. Hans mor, Jane Fearnley-Whittingstall, arbejdede som gartner og har skrevet flere bøger om emnet, og familien Fearnley-Whittingstall havde hjemme i det naturskønne Devon. Som dreng gik Hugh Fearnley-Whittingstall på den velrenommerede kostskole Eton, og senere lagde han vejen forbi St. Peter's College i Oxford hvor han studerede filosofi og psykologi. Efterfølgende drog Hugh Fearnley-Whittingstall til Afrika hvor han arbejdede i en årrække. Tilbage i England bestred han en overgang posten som souschef på The River Café i London, men Hugh Fearnley-Whittingstall, der er kendt for at være lidt af et rodehoved, måtte hurtigt sande at den travle restaurationsbranche ikke var noget for ham.  


I 1997 flyttede Hugh Fearnley-Whittingstall sammen med sin familie ind i The River Cottage, hytten som har dannet rammen om og lagt navn til tv-serien. Livet på gården er også udgangspunktet for de kogebøger Hugh Fearnley-Whittingstall har skrevet og som nu er udkommet på dansk. Hugh Fearnley-Whittingstall mission er at ændre folks madvaner, helst i retning af det bæredygtige. Hugh Fearnley-Whittingstall er nemlig af den overbevisning, at ændrer man folks holdning til mad, så ændrer man også deres holdning til livet og deres lyst til at tage vare på kloden. 


  • Fulde navn
   Hugh Fearnley-Whittingstall
  • Født
   14. 01. 1965
  • Debutbog
  • Kendt for
   Sine kogebøger og tv-serierne fra The River Cottage
  • Aktuelle priser
Det bliver der sagt...


11/11-2012 - 21:19
0 kommentarer
River Cottage

Så kom den endelig på dansk: Hverdagsmad fra River Cottage.  Strandberg Publishing har lavet en ualmindelig lækker og indbydende kogebog.

19/07-2012 - 17:26
0 kommentarer
Min Top 10 inden for kogebøger lige nu!
1. A piece of cake – Leila Lindholm