Foto: Isak Hoffmeyer

Jakob Melander

Født 1965


Om forfatteren

Jakob Melander er dansk krimiforfatter, der romandebuterede i januar 2013 med krimien ”Øjesten”. Jakob Melander er født og opvokset i København, hvor han stadig bor sammen med sin hustru og to børn. Da han var yngre, var han mest af alt optaget af musik, og han spillede i bandet Redlands, der blandt andet optrådte på Roskilde Festivals Orange Scene i 1991.


I 1996 begyndte Jakob Melander Københavns Universitet, hvor han studerede litteraturvidenskab og fik sin kandidat i 2002. Derudover er han uddannet dramatiker fra Dramatiker Væksthus på Odsherred teater.


Senere blev han dog grebet af at skrive, og udover ”Øjesten” er det blandt andet blevet til yderligere fem kriminalromaner i serien om politimanden Lars Winkler – senest til bogen ”De døde og de ufødte”, der er udgivet på forlaget People’s Press i 2018. 


Jakob Melander er blevet beskrevet som værende blandt de bedste krimiforfattere i nyere tid. Han skriver indlevende og trækker læseren med helt ind i sit univers, der er svært at slippe igen, når først du er der. Da han debuterede som forfatter, var bogen allerede inden udgivelsen solgt til flere forlag i udlandet.


Jakob Melander er især kendt for sine krimier om politiassistent Lars Winkler. Serien tæller “Øjesten” (2013), “Serafine” (2014), “De berusedes vej” (2015), “Det bedste til mig og mine venner” (2016), “De døde og de ufødte” (2017) og "Fjenden iblandt os" (2019). 


Desuden har Jakob Melander bidraget til krimiantologien “Mord i det hjem” (2016) og skrevet “Elektra” (2016), der er inspireret af den bibelske fortælling om Kain og Abel, og bogen udkom på Bibelselskabets forlag.


  • Fulde navn
   Jakob Melander
  • Født
   1965
  • Debutbog
   Øjesten (2013)
  • Kendt for
   Serien om Lars Winkler
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv