Foto: Fotografi lånt af Lindhardt og Ringhof

Jamie Oliver

Født 27. 05. 1975


Om forfatteren

 


Jamie Oliver blev født i Clavering, Essex. Han er en britisk kok, studievært og kogebogsforfatter. Jamie Oliver voksede op omgivet af god mad. Hans forældre ejede en pub i Essex. Fra Jamie var 8 år startede han med at hjælpe kokkene på pubben.


Han besluttede sig for at ville være kok og startede med at studere på Westminster Catering College. Her mødte han sin fremtidige kone Jools.


Efter College rejste han til Frankrig for at lære mere om madlavning og madkulturer. Tilbage i England arbejdede han forskellige steder. Men det var da han arbejdede på the River Café at han blev spottet af en tv-producer. Herefter ændrede hans liv sig. Han har lavet adskellige succesprogrammer på tv.


I 2002 indlod han sig i sit mest ambitiøse projekt hidtil. Han tog 15 unge mennesker, som aldrig havde været i nærheden af et køkken før, og gjorde (de fleste af) dem til professionelle kokke, som arbejdede under ham på hans nystartede restaurant Fifteen in London. Selve restauranten og tv-serien omkring det blev en kæmpemæssig succes.


Smittende entusiasme, gennemtrængende blå øjne, et godt udseende og charme, der vil noget. Det er de ingredienser, der har fået mænd og kvinder i alle aldre til at falde pladask for den britiske kokkesensation Jamie Oliver, om hvem det er blevet sagt, at han har gjort mere for det engelske køkken i de sidste to år, end nogen anden har gjort i de forgangne hundrede.


Jamie Oliver holder mest af at kombinere et hektisk socialt liv med masser af sjov og ballade med en ubestridelig evne til at kreere lækre og uprætentiøse retter.


Læs mere på Jamie Olivers eget website.


Følg Jamie Oliver på Facebook og Twitter.


 


  • Fulde navn
   Jamie Oliver
  • Født
   27. 05. 1975
  • Debutbog
   The Naked Chef
  • Kendt for
   Madprogrammer på tv og kogebøger
  • Aktuelle priser
Interview
Varen blev lagt i din kurv