Foto: Ukendt

Jamie Oliver

Født 27. maj 1975


Om forfatteren

Jamie Oliver er verdensberømt britisk kok, studievært og kogebogsforfatter.


Jamie Oliver er født i Clavering, Essex, hvor familiens kærlighed til god mad tidligt satte sit præg på sønnen. Forældrene ejede en pub i Essex, og Jamie Oliver startede med at hjælpe i køkkenet, da han var 8 år. Han besluttede tidligt, at han ville være kok og startede med at studere på Westminster Catering College. Her mødte han sin fremtidige kone Jools.


Efter studierne rejste Jamie Oliver til Frankrig for at lære mere om madlavning og madkulturer. Da han hjemme i England arbejdede på the River Café, blev han spottet af en tv-producer. Herefter ændrede livet sig for Jamie Oliver: Han blev tv-vært på sit eget madprogram, og han har lavet adskellige succesprogrammer på tv.


I 2002 indlod han sig i sit mest ambitiøse projekt hidtil. Han tog 15 unge mennesker, som aldrig havde været i nærheden af et køkken, og gjorde (de fleste af) dem til professionelle kokke, som arbejdede under ham på hans nystartede restaurant, Jamie Oliver's Fifteen i London. Selve restauranten og tv-serien om projektet blev en kæmpemæssig succes.


Smittende entusiasme, gennemtrængende blå øjne, et godt udseende og charme, der vil noget. Det er de ingredienser, der har fået mænd og kvinder i alle aldre til at falde pladask for den britiske kokkesensation Jamie Oliver, om hvem det er blevet sagt, at han har gjort mere for det engelske køkken i de seneste år, end nogen anden har gjort i de forgangne hundrede.


Jamie Oliver holder mest af at kombinere et hektisk socialt liv med masser af sjov og ballade med en ubestridelig evne til at kreere lækre og uprætentiøse retter. 


  • Fulde navn
   Jamie Oliver
  • Født
   27. maj 1975
  • Debutbog
   The Naked Chef
  • Kendt for
   Madprogrammer på tv og kogebøger
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv