Foto: Les Kaner

Jeanette Øbro Gerlow

Født 1969


Om forfatteren

Jeanette Øbro brugte fem år (1991-1993) på at forsøge at blive danser. Hun trænede, var med i forestillinger og rejste rundt. Men det blev sværere og sværere med kunstnerlivet og Jeanette besluttede sig for, at tage en HF. Fra 1994-1998 studerede hun på Jordemoderskolen. I 2000-2002 arbejdede Øbro som Multimediedesigner og fra 2001-2010 var hun konsulent og projektleder i offentligt og privat regi.

I dag siger Jeanette Øbro:

".. At gøre forsøget, at turde indrømme, at det, jeg egentlig havde længtes efter hele tiden, var at skabe historier, at tage tilværelse under lup, at give nysgerrigheden frie tøjler og at skrive om det. At give mig selv lov til at gøre det er den bedste beslutning, jeg har taget i mit profesionelle liv."

Egentlig, var det jo manden, Ole Tornbjerg, der gik rundt med idéen om at skrive en bog. Han fik endda sit eget skriveværelse, så han kunne digte i ro og fred. Jeanette Øbro kunne mærke, at hun var lidt misundelig; hun ville også skrive. Og midt i en typisk børnefamiliehverdag med fuldtidsjob, venner og træning, slap Øbro den indre forfatter løs. Snart var der notesbøger overalt og Tornbjerg og Øbro var i gang med deres første krimi "Skrig under vand".

Jeanette Øbro debuterede som forfatter i 2010 med "Skrig under vand", som hun skrev sammen med ægtemanden Ole Tornbjerg, der er dokumentarist og forfatter.

Medio september 2013 udkommer "Evas sidste nat" som er tredje bind i serien om Katrine Wraa.
 

  • Fulde navn
   Jeanette Øbro Gerlow
  • Født
   1969
  • Debutbog
   Skrig under vand (2010)
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv