Foto: Mattias Edwall

Jens Lapidus

Født 1974


Om forfatteren

Jens Lapidus er svensk forfatter, født i 1974 og bosat i Stockholm. Han arbejder som forsvarsadvokat. Lapidus debuterede med spændingsromanen "CASH" (2008) og denne Stockholm Noir roman blev meget godt modtaget af anmeldere såvel som publikum. Forfatteren tager ofte afsæt i Stockholms underverden og han er godt hjemme i sit stof, han nærmest øser af sin viden fra retsalene.

CASH er første bind i en planlagt trilogi, og blev desuden filmatiseret i 2010. Andet bind "Aldrig fucke op" udkom i 2010 og er også blevet filmatiseret. Om bogen "Aldrig fucke op", blev der sagt, at lige som "CASH", rummer den Lapidus' berømte maskingeværsprosa; der soves ikke i timerne. I 2012 kom sidste bind i trilogien på gaden. Anmelder Bo Tao Michaëlis kunne ikke få armene ned, men fortalte begejstret om Jens Lapidus' sprogligt forrygende cocktail, hvor slang hidsigt fyger rundt på siderne.

Det er også værd at nævne de tre bøgers oversætter, Niels Lyngsø, da han gør et formidabelt arbejde.


Jens Lapidus har skrevet en novellesamling, "Mor prøvede"(2013), hvor man følger karakterer fra forfatterens Stockholm Noir-verden. Disse karakterer dukker faktisk også op, første gang i Lapidus' Noir-trilogi, så det er en god ting, at læse ovennævnte bøger først. Selvfølgelig kan man også "gå baglæns"; man kommer vel frem til samme resultat i sidste ende. De 12 noveller i "Mor prøvede" ser på de psykologiske aspekter i personernes handlinger. Forfatteren har ingen "løftede pegefingre" af de medvirkende, uanset hvilken side af loven de er på.

Jens Lapidus' website


  • Fulde navn
   Jens Lapidus
  • Født
   1974
  • Debutbog
   CASH
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
Interview
Varen blev lagt i din kurv