Foto: Unknown

Jesper Stein

Født 28. 02. 1965


Om forfatteren

Jesper Stein er journalist, madanmelder og litteraturreporter, er vokset op i Aarhus og hans barndom og ungdom er præget af en familie, fuld af litterater. Hans far var anmelder på Weekendavisen og Steins bror er professor på Aalborg Universitet i moderne lyrik.

Han arbejdede på Jyllands Posten frem til 2005 som rets- og kriminalreporter, hvorefter han begyndte at skrive om forfattere og littertur, ikke mindst krimier. Af litterære forbilleder, siden opvæksten i Aarhus kan nævnes: Michael Strunge, Søren Ulrik Thomsen og F.P. Jac, som langt fra er kriminalforfattere, men da Stein selv skrev lyrik som ungt menneske, var han obs på disse digtere. Senere kastede han sin interesse på krimiforfattere som Ian Rankin og Henning Mankell.

Jesper Stein er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1996. Fra barndomshjemmet har han fået en kærlighed til kriminalromanerne da faren opflaskede ham med Ed McBains historier.  I 2008 udgav Jesper Stein sammen med Bent Isager-Nielsen "Man jager et bæst og fanger et menneske", en bog der handler om Bent Isager-Nielsens oplevelser fra hans tid som chef for Rejseholdet. 

Det var krimiforfatteren, Michael Connelly, der for alvor tændte Jesper Stein og blev inspirationskilden til Steins egne bøger.

I 2012 debuterede Jesper Stein med krimien "Uro", der er første bind i en serie på tre romaner om vicepolitikommissær Axel Steen. Fortælling udspiller sig på Nørrebro i marts 2007 i ugen efter Ungdomshuset rydning. Krimien er solgt til udgivelse i seks lande. Desuden modtog "Uro" Det Danske Kriminalakademis Debutantpris 2012 på Krimimessen i Horsens.

Den 18.6 2013 udkommer andet bind i serien om Axel Steen. Bye bye Blackbird er en rå københavnerkrimi om ofre og gerningsmænd, straf, selvtægt og de værste forbrydelser: drab og voldtægt. Som sin anmelderroste forgænger Uro foregår den i et nutidigt København og på Nørrebro.

 


  • Fulde navn
   Jesper Stein
  • Født
   28. 02. 1965
  • Debutbog
   Uro (2012)
  • Kendt for
   Uro
  • Aktuelle priser
   Uro" modtog Det Danske Kriminalakademis Debutantpris i 2012
Det bliver der sagt...


12/10-2012 - 10:06
0 kommentarer
KRIMILÆSNINGENS TOP 10
1. Jeg kan se i mørke, af Karin Fossum (udkom 2012)


Interview
Varen blev lagt i din kurv