Foto: Jacob Nielsen

Jesper Wung-Sung

Født 23. maj 1971


Om forfatteren

Jesper Wung-Sung er dansk forfatter og foredragsholder, og han er især kendt for sine børne- og ungdomsbøger. I 2017 slog han for alvor sit navn fast som også voksenbogsforfatter, da han tog både anmeldere og læsere med storm med "En anden gren", der er historien om Jespers egen oldefar og oldemor - fortalt i romanform.


Jesper Wung-Sung debuterede som forfatter i 1998 med novellesamlingen "To ryk og en aflevering", der blandt andet indbragte ham Bogforums Debutantpris. Siden er det blevet til et hav af både børne- og ungdomsbøger, og enkelte romaner til det voksne publikum. 


Jesper Wung-Sung er opvokset i Svendborg og blev student fra Svendborg Gymnasium i 1992. Siden studerede han litteratur, engelsk og dansk på Københavns Universitet. Debutværket "To ryk og en aflevering" blev i 2003 filmatiseret til ungdomsfilmen af samme navn, hvortil Jesper Wung-Sung selv var med til at skrive manuskriptet. 


Flere af Jesper Wung-Sungs bøger er solgt til udgivelse i Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og USA, og ungdomsromanen "En-To-Tre-NU" har desuden i mange år været blandt de mest læste bøger i de ældste klasser på de danske skoler. Bogen blev til ungdomsfilm i 2016 og vandt Blockbusters Publikumspris ved Robert-uddelingen i 2017. 


Jesper Wung-Sung har altid vidst, at han en dag ville fortælle historien om sine oldeforældre, men han har ikke vidst helt hvordan. I maj 2017 udkom børnebogen "Lynkineser", der er et tilbageblik på Jespers egen opværkst og en skildring af de udfordringer, der følger med, når man ikke altid passer ind i systemerne. 


Jesper Wung-Sungs kinesiske oldefar, San Wung-Sung, kom til Danmark i 1902, hvor han blev udstillet i Tivoli som en del af den Kinesiske Landsby. I denne periode havde man i Tivoli flere forskellige mennekseudstillinger, hvor man viste mennesker fra forskellige dele af verden. I København forelskede San sig i den smukke unge Ingeborg, der ligeledes forelskede sig hovedkuls i den fremmede og anderledes San. I "En anden gren" fortæller Jesper Wung-Sung historien om de to elskende, der må igennem alle tænkelige forhindringer for at kunne leve sammen. Det er en vigtig og nærværende fortælling om kærlighed og om at følge sit hjerte - også selvom familien og samfundet er imod. 


  • Fulde navn
   Jesper Wung-Sung
  • Født
   23. maj 1971
  • Debutbog
   2 ryk og en aflevering
  • Kendt for
   Én-to-tre-NU! En anden gren
  • Aktuelle priser
   1998: BogForums Debutantpris
   2000: Statens Kunstfonds Treårige Arbejdslegat
   2002: Kulturministeriets Børnebogpris’ Æresliste
   2006: Harald Kidde og Peder Jensen Kjærgaards pris
   2010: Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger
   2011: Danmarks Skolebibliotekarers børnebogspris
   2015: Nomineret til Nordisk Råds Pris for Børne- og Ungdsomslitteratur


Varen blev lagt i din kurv