Foto: Gads Forlag

Joakim Garff

Født 25.2 1960


Om forfatteren

Joakim Garff er en dansk teolog-uddannet forfatter og forskningslektor. Fra 1992-1999 var han formand for Søren Kierkegaard Selskabet. Han er nu lektor på Søren Kierkegaard Forskningscenteret. Garff har skrevet en række bøger om filosoffen og digteren, men hvorfor denne interesse for Søren Aabye Kierkegaard? Interessen for Danmarks nationalfilosof blev vakt, da Joakim Garffs dansklærer i gymnasiet sagde: ".. Hvad I end gør, så læs aldrig Kierkegaard!" Det kan godt være, at det var et pædagogisk fif han kom med, læreren, for det resulterede i at Garff skyndte sig hen på biblioteket for at se efter bøger om/med Kierkegaard. Og det hele er nu heller ikke så tungsindigt, mener Joakim Garff, selvom Kierkegaard ofte er inde på angst og fortvivlelse.

Joakim Garffs fascination af Søren Kierkegaard har affødt bøger som "Den søvnløse. Kierkegaard læst æstetisk/biografisk"(1995), "SAK. Søren Aabye Kierkegaard. En biografi" (2000), og "SAK" (Jubilæumsudgave) ny-revideret, i anledning af Kierkegaards 200-års-dag (2013). Biografien giver ikke kun et udmærket portræt af den "mystiske" Kierkegaard, men også hans samtid, den tid vi kender som "Guldalderen", hvor der var mange muligheder og dermed også forvirring.

Bogen om Kierkegaards daværende forlovede, Regine Olsen, udkom i foråret 2013, og blev kaldt både velskrevet, velkomponeret og stofmæssigt veldokumenteret (Information). Garff sad også i redaktørstolen da bogen "Kierkegaard når han er bedst - og værst" (2013) skulle redigeres. Her er samlet en helt lille flok forfattere og politikere, som fortæller om deres forhold til Kierkegaard; Benny Andersen er fx en af dem.

 


  • Fulde navn
   Joakim Garff
  • Født
   25.2 1960
  • Debutbog
   Den søvnløse - Kierkegaard læst æstetisk/biografisk (1995)
  • Kendt for
   SAK - Biografi om Kierkegaard (2000)
  • Aktuelle priser
   Georg Brandes-Prisen, Weekendavisens litteraturpris - begge priser for biografien SAK om Søren Aabye Kierkegaard.
Det bliver der sagt...


05/05-2013 - 11:46
0 kommentarer
Både Pamfilia, Lene, Stig og Knallhatt gør det ..

.. altså skriver om Søren Kierkegaard, eller kan på en eller anden måde ikke lade være med at berøre fænomenet.

16/04-2013 - 17:59
0 kommentarer
Kierkegaard for better or for worse, tilgængelig eller forbandet?

Der sker noget for tiden. Det sker for dem der er døde i biologisk forstand, men som helt klart er spræl-levende i ordenes verden.Interview