Foto: Ukendt

Jørn Jensen

Født 02. 01. 1946


Om forfatteren

Jørn Jensen voksede op i Taastrup lidt uden for København som den yngste af tre søskende. Jørn Jensens far var billedskærer, og hans mor var, som så mange af datidens kvinder, hjemmegående husmor. Da Jørn Jensen havde afsluttet den obligatoriske skolegang, kom han i lære hos den københavnske guldsmed Bernhard Hertz i 1961 . 


I ni år arbejde Jørn Jensen som guldsmed, men som tiden gik, fik han lyst til at vende tilbage til skolebænken. Først tog Jørn Jensen en hf-eksamen, og bagefter uddannede han sig til folkeskolelærer. I 1979 giftede Jørn Jensen sig med Karin Erbo, og han blev ansat ved Fløng skole, bl.a. som speciallærer. Efter nogle år som lærer fik Jørn Jensen arbejde i Taastrup kommune som talepædagog og senere som tale- og hørekonsulent. I 2002 besluttede Jørn Jensen sig for at stoppe som konsulent i Taastrup kommune for at hellige sig skriveriet. 


Det var i sin tid Jørn Jensens hustru, Karin, der opfordrede ham til at begynde at skrive letlæselige bøger til den gruppe af børn, han mødte i forbindelse med sit arbejde. I 1987 udgav han sin første bog, og siden er det gået slag i slag. I 2007 blev bog nummer 300 fra Jørn Jensens hånd udgivet, og tallet stiger stadigvæk støt.  


Alle Jørn Jensens bøger er lette frilæsningsbøger, skrevet til børn i alderen 7 - 12 år. Både i sin tid som skolelærer og som konsulent hos Taastrup Kommune mødte Jørn Jensen mange børn med læsevanskeligheder. Møderne med disse børn blev afgørende for Jørn Jensens forfatterskab. Han lærte hurtigt at læseglæde og indlæring går hånd i hånd. Kun den gode historie og den appetitlige bog kan fange børnenes interesse, og netop derfor har Jørn Jensen valgt at alle hans bøger skal være illustreret.


Jørn Jensens bøger er mange, og hans fiktive univers er stort. Jørn Jensen har skrevet den populære gyserserie "Koldt Blod" om søskendeparret Tobias og Simone og deres ven Oliver, som oplever den ene hårrejsende og uhyggelige ting efter den anden. Til de fodboldinteresserede drenge har Jørn Jensen skrevet flere bøger om fodbold i forskellige sværhedsgrader. Derudover har Jørn Jensen genfortalt flere af H. C. Andersens fortællinger i et mere mundret sprog, så børnene selv kan læse den kendte forfatteres historier uden at skulle kæmpe med dobbelt-a'er og mærkværdige gamle ord. 


På Jørn Jensens hjemmeside kan man læses mere om de forskellige bøger Jørn har skrevet, hvem de er til, og hvad de handler om.  


 


  • Fulde navn
   Jørn Jensen
  • Født
   02. 01. 1946
  • Debutbog
  • Kendt for
   Sine letlæselige børnebøger
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv