Foto: Ukendt

John Green

Født 24. august 1977


Om forfatteren

John Michael Green er en amerikansk forfatter, der skriver ungdomsbøger. John Green voksede op i Orlando, Florida, og da han nåede skolealderen, blev han sendt på Indian Springs School, en kostskole i staten Alabama, lidt uden for Birmingham.


I 2000 dimitterede John Green fra Kenyon College, hvor han havde læst engelsk og religion. Efter college arbejdede John Green fem måneder som studenterkapellan på et børnehospital, og samtidig var han indskrevet på University of Chicago Divinity School. Arbejdet på børnehospitalet har inspireret John Green til at skrive flere bøger.


John Green boede i en række år i Chicago og arbejdede for bogmagasinet Booklist, mens han skrev på det, som senere skulle blive hans debutbog. John Green har også skrevet for The New York Times Book Review. Mens hans hustru færdiggjorde sin uddannelse, boede de sammen i New York. I 2005 debuterede han med romanen ”Looking for Alaska”, der er inspireret af hans tid på kostskolen. John Green er især kendt for ungdomsbogen "En flænge i himlen", der også er filmatiseret. I 2017 udkom "Skildpadder hele vejen ned", der var første bog fra John Green siden netop "En flænge i himlen". 


John Green bor i Indianapolis med sin hustru Sarah og deres søn Henry.


  • Fulde navn
   John Green
  • Født
   24. august 1977
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser