Foto: Nanna Koue

Jon Brændsgaard Toft

Født 1986


Om forfatteren

Jon Brændsgaard Toft er født I 1986 og opvokset i Aarhus. Han har gået på Rudolf Steiner-skolen på Strandvejen i Aarhus, hvor han har fået rig næring til sine kreative talenter.

Jon Brændsgaard Toft debuterede i 2005 med science fiction-romanen ”Den Knaldrøde Zone”, et rum-eventyr for det yngre publikum. Han begyndte på romanen mens han gik i 9. klasse i 2002. To år efter udgivelsen udkom fortsættelsen, ”Den Azurblå Zone”, der fortsatte hvor debuten slap.

Toft er i anmeldelser blevet sammenlignet med Brian Roland Larsen og Danny Biltoft Davidsen, to unge science fiction-forfattere. De tre forfattere blev beskrevet som en bølge af ny sci-fi på dansk.

I 2009 forsøgte Toft sig imidlertid med en anden genre, nemlig fantasy. Første bind af Vampyrkrøniken, en kort, introducerende historie tager udgangspunkt i en verden befolket af lige dele mennesker og vampyrer, der bliver nødt til at samarbejde om at løse et fælles problem.

I 2010 fortsatte Jon Brændsgaard Toft med romanerne ”Den Flaskegrønne Zone” og ”Vampyrkrøniken 2” fortsættelser til begge serierne. Den første enkeltstående roman fra Tofts hånd blev ”Laya” (udgivet i november 2011), en mere traditionel fantasyroman, der prøvede kræfter med parallelle verdener, troldmænd, dværge og magi. ”Laya” er desuden forfatterens første e-bog. Yderligere to udgivelser er planlagt i 2013. Krimien ”Blå Lys”, der foregår i nutidens Aarhus samt horrornovellen ”I Månens Skær”.

Lidt pæne ord:

Om ”Den Knaldrøde Zone”: ”… Der er kort mellem de spændende eller farlige situationer, som de tre kommer ud for. De tre hovedpersoner [er] troværdige, og gode og opfindsomme detaljer gør historien levende. Det er science fiction uden særlig mange tekniske detaljer.” (Jakob Stegelmann, Troldspejlet).

Om ”Den Azurblå Zone”:”… Der er relativt få referencer til den første bog, og denne er bedre skrevet. Alt i alt et godt eventyr for sf-fans fra 10-16.” (Carl-Eddy Skovgaard, Proxima).

Om ”Vampyrkrøniken 1: To sider, samme sag”: ”… Den mystiske sygdom som har ramt menneskene giver historien et ekstra lille twist, og så drager vi ellers ud på eventyr med vores unge hovedperson, for at opklare mysteriet om denne mystiske sygdom. Alt sammen rigtigt godt.” (Michelle, Boglabyrinten).

Om ”Den Flaskegrønne Zone”: "... Der er tale om en temmelig velkonstrueret gang tju-bang, der måske ikke overrasker, men leverer de nødvendige komplikationer og konfrontationer undervejs." (Niels Dalgaard, Proxima)

Om ”Vampyrkrøniken 2: Elliot”: ” Det er en udmærket ide, Jon Brændsgaard Toft har fået med sin Vampyrkrønike. Og til hans ros skal det siges, at han også bibringer konceptet et originalt aspekt ved at hensætte begivenhederne til en fiktiv fantasyverden.” (Sven Ørnstrup, Fantasyboger.com)

Om ”Laya”: ”Hovedpersonen Laya [er] en pige, som det er umuligt ikke at holde af. Jeg er også imponeret over Jon Brændsgaard Tofts udvikling som fantasy forfatter siden hans udgivelse af Vampyrkrøniken, og Laya får 5 ud af 6 velfortjente stjerner.” (Sven Ørnstrup, Fantasyboger.com)

For en komplet biografi, indeholdende alle publikationer m.m., se forfatterens hjemmeside: www.jon-toft.dk.


  • Fulde navn
   Jon Brændsgaard Toft
  • Født
   1986
  • Debutbog
   Den knaldrøde zone (2005)
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
Det bliver der sagt...


28/03-2013 - 14:38
0 kommentarer
Laya af Jon Brændsgaard Toft med forfatterinterview

Laya af Jon Brændsgaard Toft

28/03-2013 - 14:36
0 kommentarer
Vampyr Krøniken af Jon Brændsgaard Toft

Vampyr Krøniken af Jon Brændsgaard Toft

1. Introduktion; To sider, sammen sag.

Varen blev lagt i din kurv